L'Ajuntament de Calonge (Baix Empordà) ha començat l'enderroc de l'edifici Armonia Resort, situat a la masoveria del Collet, en compliment d'una sentència emesa el 2004 pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la la llicència de construcció. L'empresa encarregada de demolir l'edifici ha accedit aquest dilluns a la finca -després que el Jutjat de Girona concedís l'ordre judicial- i ha començat els treballs d'enderrocament dels 43 apartaments que conformen la infraestructura. Segons la sentència, l'espai on se situa l'edifici no pot tenir la consideració de solar perquè no fa front a un vial.

El cas de l'edifici Armonia Resort va començar als anys 90 quan l'empresa propietària, Armonia Resort SL., van començar a construir l'obra, que van deixar inacabada durant cinc anys. Al 2001, l'ajuntament va concedir als propietaris la llicència per fer l'acabat i la distribució interior de l'estructura per tal de deixar finalitzades les obres.

Arran d'una denúncia dels propietaris d'un terreny veí, el cas de l'edifici va arribar a mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el qual -tres anys després- va emetre una sentència que anul·lava la llicència de construcció argumentant que la llicència no s'havia concedit correctament. Segons la sentència, l'edificació no podia tenir la consideració de solar perquè no estava situat davant d'un vial o d'un carrer. Per tal d'evitar l'enderrocament, l'ajuntament va modificar el Pla General però aquesta modificació no va servir per finalment salvar l'edifici. Davant d'això, l'ajuntament va retirar la llicència de construcció i va accedir a enderrocar l'edifici.

Ara, l'empresa propietària reclama a l'ajuntament danys i perjudicis, una reclamació que està en via judicial. El consistori confia amb què la reclamació no sigui acceptada pel jutge ja que, segons fonts municipals, està fora del termini previst per aquest tipus de reclamació –d'un any des de que es comet el dany.

Pel que fa als treballs de demolició, l'ajuntament ha adjudicat les obres per un cost de 77.000 euros i preveu que l'enderrocament duri prop d'un mes i mig.