El president del Partit Popular a les comarques gironines i diputat al Parlament de Catalunya, Enric Millo Rocher, ha perdut tots els punts del carnet de conduir com a conseqüència de diverses infraccions de trànsit. Tot i la condició de càrrec públic que ostenta l'infractor, la Direcció General de Trànsit (DGT) no l'ha pogut localitzar per fer-li saber que el seu saldo de punts s'ha esgotat i, complint amb la llei, ho ha hagut de fer públic mitjançant una publicació al Butlletí Oficial de la Província (BOP).

El qui, segons que ja ha avançat el propi partit, encapçalarà la llista del PP a Girona en les properes eleccions al Parlament, figura en els arxius de la DGT com un dels conductors gironins que han perdut tots els punts del carnet de conduir. Les sancions a Millo deriven de diverses infraccions al volant però els Mossos d'Esquadra informaven ahir que el dirigent popular no ha estat mai detingut per un delicte contra la seguretat vial. Així doncs, es tracta d'un cúmul de sancions (segons fonts de la DGT fonamentalment per excés de velocitat) que li han generat, a banda de la corresponent multa, una reprovació administrativa en forma de retirada de punts del carnet.

El cas és que la DGT no ha trobat la manera de localitzar el conductor infractor per fer-li saber personalment que durant una bona temporada està inhabilitat per conduir i la prefactura gironina ha hagut d'usar un mètode menys discret per informar-lo: publicar-ho al BOP i penjar-ho al tauló d'edictes de l'Ajuntament.

A través d'un edicte que signa Miguel Padilla Sánchez, en qualitat de cap accidental de trànsit a Girona en substitució temporal de la cap titular María Carmen Padial, es dóna a conèixer la notificació de pèrdua de vigència del permís de conduir per exhauriment dels punts. La decisió pot ser objecte de recurs però no ha transcendit si Josep Enric Millo hi ha presentat recurs o no. De fet, no ha trascendit ni aquest detall ni cap altre perquè aquest diari va provar ahir de contactar amb el diputat del PP però no va obtenir cap resposta.

De pega amb les multes

No és el primer cop que el polític té problemes amb les multes ja que Diari de Girona publicava l'abril de 1999 que l'oficina de recaptació municipal de l'Ajuntament de Girona havia provat, sense sort, de contactar amb Millo perquè pagués onze multes de trànsit que tenia pendents de pagament. Enric Millo militava aquella època a les files d'Unió Democràtica.