L´Ajuntament s´ha acollit a la llei de riscos i emergències de Protecció Civil de Catalunya per amenaçar amb multes de 6.000, 150.000 i 600.ooo euros els vehicles que estacionin als vorals del camí d´Estiula (carretera d´accés al torrent de la Cabana). Les sancions estan pensades per castigar estacionaments que impedeixin el pas de vehicles d´emergències. El camí d´Estiula és el trajecte que duu a unes basses ubicades als termes de Campdevànol i les Lloses, on nombrosos turistes van a banyar-se durant l´estiu. L´Ajuntament ha fet un ban en el qual prohibeix l´aparcament dels vehicles i l´ha repartit entre els cotxes mal estacionats. L´Ajuntament preveu instal·lar cartells de prohibició abans de començar a multar. Aconsella l´accés a les basses a peu o amb bicicleta.

La disposició ha provocat la protesta del grup de CiU a l´oposició. Convergència ha fet pública una nota de premsa, en la qual acusa d´improvisació l´Ajuntament. El portaveu de CiU, Joaquim Serrador, ahir va explicar que l´any passat ja van demanar una solució per l´estacionament descontrolat de vehicles durant els caps de setmana. En conseqüència, Serrador crítica que l´Ajuntament es limiti a prohibir sense aportar solucions. Convergència ha denunciat que el darrer cap de setmana prop de 100 vehicles van fer cas omís del ban de prohibició que l´Ajuntament havia repartit entre els cotxes mal aparcats la setmana anterior. CiU tambe denuncia que el pàrquing de la font de Querol el cap de setmana passat va enregistrar nombrosos problemes per absorvir els usuaris de l´àrea de pícnic. Així, segons ells, és impossible que hi puguin entrar els vehicles que van fins al Torrent. Per a Convergència, el fet fa que els cotxes quedin aparcats a banda i banda del camí. CiU reclama la creació d´un pàrquing encara que sigui de pagament.

Per la seva part l´alcaldessa, Núria López (PSC), va acusar Convergència d´aprofitar quan surt del poble per generar polèmiques. López va apuntar que l´Ajuntament preveu crear una zona de pàrquing per solucionar la manca d´aparcament. Pel que fa a les multes va precisar que estan basades en la llei de protecció civil. Així les multes que l´Ajuntament aplica per aparcar malament al poble són de 30 euros i les que diu el ban són per cotxes que impedeixin el pas de vehicles d´emergències. Segons ella, l´any passat una noia va patir un accident en llançar-se a una bassa i l´ambulància va tenir dificultats per arribar-hi. També va fer referència a turismes encallats enmig del camí que van haver de ser trets pels serveis municipals. A més va apuntar que hi ha grups de gent que aprofiten per plantar carpes i passar-hi tot el cap de setmana. Núria López va assenyalar problemes de brutícia a les basses. L´alcaldessa és a Valldemosa (Mallorca) amb motiu d´un agermanament entre pobles.