Han estat detectats i perseguits caçadors furtius de falcons per la zona del Montseny. Tècnics i guardes del Parc Natural han constatat que els nius d'astor o falcó perdiguer (Accipiter gentilis) són repetidament espoliats per persones que amb aquestes aus intenten obtenir un rendiment econòmic al comercialitzar-les per fer falconeria.

A principi d'aquest mes de juliol en van ser robats a dos dels nius més emblemàtics dos i quatre pollets. L'equip va comprovar que els caçadors furtius havien pujat dalt dels arbres on hi ha les plataformes per extreure directament els pollets del niu. Aquestes accions il·legals han estat detectades per Jordi Baucells, biòleg que coordina el programa de seguiment de nius de rapinya del Montseny.

Tenint en compte que es tracta d'una espècie protegida pel fet de trobar-se en perill d'extinció, s'ha posat en marxa per part de les diputacions de Barcelona i Girona, que gestionen les seves respectives demarcacions territorials del Parc Natural, un servei de vigilància per descobrir i, posteriorment, intentar detenir els que atempten contra el medi natural i més concretament la fauna d'aquesta zona sotmesa a protecció especial i reconeguda mundialment en ser declarada per la Unesco Reserva de la Biosfera.