o sé ben bé quins adjectius posar a la situació política que estem vivint a Blanes aquests dies, bé, sí que els sé, els sap tothom. Els blanencs saben perfectament que el govern que ara es trenca estava esquerdat des de l'origen, perquè, en realitat, no s'assemblava a cap ?govern, com tampoc ara no se sap ben bé si es tracta d'un ?trencament, d'una fugida endavant o d'una comèdia esperpèntica.

El PDB surt del govern i passa a l'oposició i, alhora, dóna llibertat als seus dos regidors per decidir si es queden o surten del govern. En el moment d'escriure aquest article, un dels regidors, el Sr. Ramos, ha sortit del govern i l'altre no. Surrealista? Extravagant? Patètic? Desconec l'adjectiu més idoni però, el que si que sé, és que una vegada més per als senyors Trias i Ramos el que menys ha importat és el poble de Blanes.

Aquest guirigall, que ja comença a ser una peça de vodevil, demostra el que hem vingut manifestant des de fa tres anys: en Trias no lidera el govern de Blanes i no tenia ni té cap projecte per oferir a la nostra vila. El seu pacte va ser un pacte d'interessos personals d'esquena a les necessitats de Blanes.

Val la pena recordar que han estat els regidors del PDB que una vegada més han fet el que han volgut davant un alcalde que no ha exercit l'autoritat. El senyor Trias va consentir pactar amb un grup polític que ja havia demostrat no tenir cap escrúpol, va acceptar i aprovar propostes que la ciutadania rebutjava i que, algunes, es van haver de retirar per la porta del darrere: un nou Ajuntament de 9 milions d'euros, contractes multimilionaris amb personatges mediàtics, canvis en la cavalcada de reis, concerts a 120.000 euros, ...., per no mencionar les manques de respecte, el menyspreu i, massa vegades, els insults i les mentides envers les entitats, la ciutadania i els representants polítics de l'oposició. I, darrerament, fins i tot, alguns tics de xenofòbia que demostren quin és el seu veritable ideari.

El personatge que ara ha abandonat el govern, amb el vistiplau de l'alcalde, demostra molta covardia i irresponsabilitat al deixar les seves àrees polítiques, esports i mitjans de comunicació sense haver fet cap ni un dels seus deures. La ciutat esportiva està empantanada tot i fer mesos que està acabada, i TV Blanes ha deixat d'emetre per negligència i manca de voluntat. Aquest senyor, si tingués una mica d'ètica política, el que hauria de fer és dimitir com a regidor i no fer l'espectacle de deixar el govern a mitges. O se'n va o no se'n va. Un altre capítol més que demostra el baix nivell que alguns aporten a la política local.

Blanes ha perdut tres anys ?decisius amb un govern municipal de conveniències que, tot i tenir el vot fidel d'ERC, no tenia ni té cap rumb, ni un timoner que marqui el rumb, ni un capità que dirigeixi la nau. Un govern que ha sobreviscut aquests anys gràcies als 12 ?milions d'euros dels dos plans ?Zapatero per poder dir que han fet ?alguna cosa, però que han estat insuficients per aprovar una gestió política massa minsa, massa ?trista i del tot insuficient per superar la ?situació d'estancament actual.

Sabem quina és la situació, sabem que no beneficia Blanes, i per això més que mai seguirem treballant per Blanes, amb coherència, amb responsabilitat, oferint solucions a totes aquelles mancances que l'actual govern municipal no sap resoldre, no es veu capaç de resoldre. Seguirem fent propostes assenyades, pensant en les famílies blanenques, en els joves, en els jubilats, en els homes i les dones d'aquest poble que esperen alguna cosa més del seu Ajuntament. Seguirem escoltant i atenent els blanencs i blanenques, traslladant al Ple les seves demandes, les seves inquietuds, les seves propostes. Seguirem fent, allò que hem fet sempre, treballar per Blanes, però que ningú esperi que ens afegim a l'espectacle, al penós espectacle que una vegada més ens han donat.