Els organitzadors de la primera Desert Running a la llera de la Tordera, una cursa que s'havia de celebrar el proper dia 14 d'agost pel voltant del riu, culpen l'Ajuntament del municipi de l'anul·lació de l'esdeveniment. Els responsables asseguren que han hagut de tirar enrere el projecte "per la incompetència de l'administració local", ja que no els va informar correctament dels permisos que calien per realitzar-la.

En un comunicat fet públic a través d'una pàgina web, els responsables de l'esdeveniment exposen la seva versió. Afirmen que la regidoria de Medi Ambient, no els va informar que el recorregut és impossible, ja que la Tordera és un riu protegit dins l'anomenat Xarxa Natura 2000. El 4 de maig van rebre un permís per part de l'ACA, però dos mesos més tard, a 15 dies de la cursa, els Agents Rurals els van comunicar que l'acte no es podia realitzar, perquè calia un permís específic del Departament de Medi Ambient, cosa que el consistori no els havia dit. I per això han hagut d'anul·lar la cursa, trucar a tots els inscrits, tornar-los els diners i avisar els patrocinadors.

Per altra banda, l'Ajuntament va explicar que calia esperar el permís de Medi Ambient, que encara no ha arribat. "L'ACA va donar el permís. El que sí que és dubtós és que Medi Ambient no dóna el permís si passa aigua pel riu. I ara, després de les darreres pluges en passa. Però potser el dia que calia fer la cursa no. Això no ho podem preveure", va explicar l'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia. "Els vam dir que havien d'esperar i ells van dir que no podien perquè havien de comprar material", va afegir. Finalment, des del consistori es va recordar que l'anul·lació ha arribat quan hi havia 25 inscrits dels 200 que s'esperaven i que ?l'any vinent segur que es podrà fer.