04 de agost de 2010
04.08.2010
40 Años
40 Años

Una plaga de fongs i insectes asseca els xiprers de Figueres

El consistori els està tractant però diu que és difícil eradicar-los

04.08.2010 | 02:00
Uns xiprers de la ciutat, situats a tocar de la torre Galatea.

L'Ajuntament de Figueres està duent a terme un tractament als ?xiprers de la ciutat a causa d'una plaga que els asseca. El problema, el provoca la combinació d'un insecte anomenat Cinara cupressi i uns fongs. Els serveis de jardineria del consistori han dut a terme en diverses ocasions tractament de control dels agents causants ?d'aquests problemes als arbres, però alerten que aquests només serveixen per minimitzar-los "ja que eradicar-los és complicat".
El consistori figuerenc fa pública aquesta situació a la seva pàgina web on, a més, expliquen que els sistemes per erradicar el problema és "difícil", ja que aquests insectes i fongs "resisteixen els productes fitosanitaris".
Els xiprers són uns dels arbres característics de Figueres i se'n poden trobar al cementiri, al Parc Bosc, als jardins de la torre ?Galatea, a la plaça Pius XII, a la de Catalunya o als jardins Enric ?Morera.

Les petúnies del centre
D'altra banda, des del consistori també han explicat que han hagut de subtituir gairebé 200 petúnies que hi havia als parterres de la ?plaça de la Font Lluminosa que es van fer malbé durant la celebració del mundial de futbol de Sud-Àfrica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook