Els municipis gironins afectats per les obres del desdoblament de la N-II aproven la rectificació del ministre de Foment espanyol, José Blanco, que ahir va insinuar que alguns trams de les obres de l'Autovia A-2 es podrien salvar de la retallada pressupostària anunciada al juliol.

L'alcalde de Sils, Martí Nogué, confia en la sensatesa de l'Executiu. "Espero que tinguin criteri i que es confirmi, perquè són unes obres urgents i pioritàries", afirma.

Per la seva banda, l'alcalde de Maçanet de la Selva, Alfons Soms, es va felicitar per la notícia, ja que "tant per la importància de la via, que serà l'accés a Europa, com per l'estat en què es troben les obres, començades i abandonades, ens urgeix que s'acabin".

La tinent d'alcalde de Caldes de Malavella, assenyala en la mateixa direcció, ja que creu "inconcebible" mantenir les obres en l'estat en què es troben.

Tot i així, la majoria es manté a l'expectativa que es concretin quins seran els trams afortunats. És el cas de l'alcaldessa de Vilademuls, Dolors Rovirola, que considera que "el Govern canvia constantment d'opinió i, per tant, caldrà esperar al setembre, a veure què decideixen".

I és que Foment va insinuar ahir que un "petit reajustament en els pressupostos", permetrà ?reemprendre algunes actuacions que "tenen una importància extraordinària", entre les quals va citar les obres de l'A-2, tot i que no en concretarà els detalls fins al setembre.

Malgrat això, però, Blanco es va afanyar a assegurar que considera que "hi ha més expectatives que recursos" en aquest tema.