Tots els grups que formen l'oposició de Lloret de Mar -PSC, EUiA-ICV, ERC i el GRILL- van tornar a demanar a través d'una instància entrada a l'Ajuntament el passat dilluns un nou informe sobre les diverses actuacions que s'han realitzat a Can Juncadella, tant a l'interior de la finca com a la Cala des Rajols. Aquesta vegada els grups polítics fan especial incidència en l'impacte ambiental que poden tenir aquestes actuacions en el territori. A més, també van sol·licitar que es faci una delimitació de l'àmbit territorial de la finca.

Els grups de l'oposició han decidit tornar a presentar una instància, perquè després de la primera sol·licitud que van realitzar, només van rebre un informe d'urbanisme, que a més consideren que va ser superficial. Cal recordar que el passat mes de maig, tots els grups van demanar un informe als serveis tècnics d'Urbanisme i Medi ambient sobre les obres que Flinder Data SL ha dut a terme a la finca. El 30 de juny l'àrea d'Urbanisme i Medi Ambient va emetre l'informe de resposta, però, segons el grups de l'oposició, "només feia referència a qüestions de legalitat urbanística". Per això, ara han cregut convenient insistir en els efectes medi ambientals que poden haver tingut les diverses actuacions que s'han fet a la finca.

En el document, concretament, sol·liciten que "es determini, i s'avaluï, l'impacte ambiental de totes les actuacions efectuades a la finca de Can Juncadella i a la Cala dels Rajols". A més reclamen, que "es ponderi la seva conveniència i legalitat tan si estan emparades per una llicència com si són objecte d'expedients de protecció de la legalitat urbanística incoats per l'Ajuntament", es pot llegir textualment.

Per altra banda, també creuen que seria important delimitar l'àmbit que ocupa la finca i així ho han sol·licitat. "Que els tècnics d'urbanisme procedeixin a delimitar l'àmbit territorial de la finca així com de la zona marítimo-terrestre que abarca", es demana en la instància presentada.

Una altra dels motius que va exposar l'oposició és la quantitat d'actuacions que han anat apareixent a la cala des Rajols de Lloret, que queda sota la finca en qüestió. A més, volen que l'ajuntament s'hi impliqui més. "Aquest nou escrit és una manera d'implicar més a l'Ajuntament, que no amagui el cap sota l'ala davant d'aquest problema", va comentar el portaveu d'ICV, Antoni Garcia, que va assegurar que el consistori només ha decidit actuar quan la gent els ha forçat a fer-ho. "El que em fa ràbia és que l'Ajuntament sempre actuen forçats per la iniciativa popular, només quan es denuncien les coses", va explicar Garcia. També es va criticar la imputnitat dels propietaris. "Així com hi ha paradissos fiscals, això sembla un paradís urbanístic i ambiental", va criticar el portaveu del GRILL, Joaquim Teixidor.