La petita cala des Rajols de Lloret de Mar no deixa de ser notícia en les darreres setmanes per les diverses actuacions que s'hi estan fent sense el permís municipal. Aquesta vegada, a la part superior de la platja que queda sota la finca de Can Juncadella, ha aparegut una nova construcció de fusta. Es tracta d'una mena de pèrgola, edificada a partir de sis pilars o taulons de fusta i que queda força camuflada per diversos pins que l'envolten. La construcció compta, a més, amb diferents cortines a tots els costats, previsiblement per cobrir-se dels rajos del Sol. No se sap exactament quan es va construir, ja que fins el moment no se'n tenia constància.

A banda de l'edificació, per tot el voltant es pot veure com s'hi han realitzat diferents treballs d'enjardinament, ja que el terra apareix amb noves plantacions allà on acostuma a haver-hi arbust. La pèrgola, doncs, no és l'únic treball que s'hi ha realitzat.

Des de l'Ajuntament de Lloret, no es va voler fer cap mena valoració pel moment, fins a no tenir més detalls d'aquesta nova actuació que s'ha realitzat a la zona, ja que des del consistori no se'n tenia constància.

Cal recordar que en les darreres setmanes han estat nombroses les actuacions il·legals que s'han dut a terme a la zona, tot i estar protegida. De fet, com recordava l'associació SOS Lloret a la seva web, l'entorn on es troba cala des Rajols és un dels espais naturals lloretencs més regulats: està classificat com a sòl no urbanitzable segons el POUM, forma part del PEIN del massís de Cadiretes i, al mateix temps, de la Xarxa Natura 2000 amb la consideració d'espai no urbanitzable segons el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner de Catalunya. A més, està subjecte a la normativa que regula la zona de servitud de protecció definida per la Llei de Costes.

Tot i aquestes normes, a l'entorn de la cala s'hi han fet com a mínim quatre actuacions diferents. Primer, va ser la platja, originalment plena de còdols, que va aparèixer totalment recoberta de sorra artificial, després que algú l'hagués abocat sense demanar cap permís. Posteriorment, es va iniciar la construcció d'una escala, feta a base de taulons de fusta, que fa dies que ja està acabada. I després es va instal·lar, i uns dies més tard retirar, una escala metàl·lica que allargava el pas des de la de fusta per poder arribar fins a la sorra. Totes aquestes actuacions van ser expedientades i investigades per part de l'Ajuntament i la Generalitat de Catalunya.

Ara, però, la natura també s'hi ha volgut rebel·lar, ja que els aiguats dels darrers dies s'han endut mar endins part de la sorra que s'hi va abocar i alguns dels còdols recoberts ja tornen a sortir.