Un total de 597.416 passatgers van passar el juliol per l'aeroport de Girona, una xifra pràcticament igual a la de juliol de 2009. De fet, el creixement interanual de passatgers en l'aeroport gironí ha sigut del 0,9%, el menor d'entre els 15 principals aeroports espanyols. En l'acumulat dels set primers mesos de l'any, Girona perd un 3,6% de passatgers -n'ha obtingut 2.909.595-, també el descens més acusat d'entres els aeroprots més importants de l'Estat. Tot això, en espera encara de com l'afectarà a partir de setembre l'inici d'operacions de Ryanair a l'aeroport del Prat. No obstant aquests discrets resultats, l'aeroport de Girona ha sigut encara el novè aeroport amb més passatgers de l'Estat espanyol el mes de juliol, i és el vuitè en l'acumulat gener-juliol.

Pel que fa a operacions aèries, a Girona se n'han dut a terme 4.874 el juliol (-1,5%) i 26.441 en el que portem d'any (-6,2%), segons dades donades a conèixer per Aena.

Les 3.181 tones de mercaderia transportades el juliol suposen també un descens del 73%. Un descens que és del 19,1% en el global de l'any, gràcies a les 23.812 tones transportades.

Menys turistes estrangers

També l'Institut d'Estudis Turístics, depenent del Ministeri de Turisme, va revelar ahir les dades relatives al mes de juliol, sobre entrada per via aèria de turistes estrangers. Unes dades que confirmen la davallada del turisme estranger que reflectien ahir mateix les xifres d'ocupació hotelera. Segons l'ITE, el mes de juliol van entrar per l'aeroport de Girona un 0,1% menys de turistes estrangers. Una xifra igual pràcticament a l'any passat, però que resulta preocupant veient que la resta d'aeroports espanyols han obtingut resultats positius. Si es comptabilitzen només els turistes estrangers que han arribat a Girona en vols de baix cost, els resultats són encara pitjors: el descens ha sigut del 1,4% el juliol i del 9,1% entre gener i juliol, mentre que la resta d'aeroports espanyols s'allunyen de la crisi amb resultats positius. Tot plegat, també a un mes que Ryanair comenci a treballar al Prat.