L'Ajuntament de Lloret va mostrar ahir certs dubtes sobre la coincidència entre l'autorització atorgada pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat per poder fer focs d'artifici a la finca de Can Juncadella i la festa que s'hi va acabar realitzant. L'alcalde accidental de Lloret, Josep Valls, en declaracions a Nova Ràdio Lloret, es va preguntar si realment el castell de focs s'ajustava a allò que estava autoritzat. Valls va apuntar que caldrà investigar com va anar la festa. De fet, l'alcalde en funcions va comentar que "potser se n'ha fet un altre ús i això s'ha d'esbrinar", assenyalant l'administració que va donar el permís.

Cal recordar que els propietaris de Can Juncadella van sol·licitar a l'Ajuntament l'organització d'una festa amb focs d'artifici a la finca de Lloret i el consistori va traslladar la petició a la Generalitat, que va acabar atorgant aquest permís des de Medi Ambient. El permís va ser una autorització excepcional amb 13 condicionaments restrictius. Cal tenir en compte, però, que la finca es troba en un espai boscós protegit pel PEIN del Massís de Cadiretes i forma part de la Xarxa Natura 2000 i altres lleis. La festa es va realitzar dijous passat.

Per la seva part, la plataforma Sos Lloret, que en nombroses ocasions ha denunciat les actuacions que s'han fet a la finca, es va mostrar preocupada. Un dels seus representants, Esteve Dalmau, va explicar, en declaracions a la ràdio municipal, que és "una greu irresponsabilitat" donar aquest permís "quan estem en temporada de risc d'incendis".

Des d'ICV-EUiA, a l'oposició de Lloret, es van mostrar sorpresos, ja que el Departament de Medi Ambient està dirigit per membres del seu mateix partit. La formació va assegurar que es reunirà amb Joan Boada, del seu mateix partit, a qui li preguntaran sobre els detalls del castell de focs a l'àrea de Can Juncadella.