El regidor de la policia local a l'Ajuntament de Palafrugell, Ricardo Menor, va aconsellar ahir "prudència i sentit comú" als joves banyistes que salten al mar des de les roques properes als Jardins de Cap Roig.

Segons va explicar Menor, malgrat que es tracti d'una pràctica de risc, ja que posa en perill la vida dels banyistes des que s'enfilen pel penya-segat fins que es impacten dins l'aigua, ni l'Ajuntament del municipi ni la policia pocal poden fer res per impedir-ho ni tampoc prohibir aquesta pràctica encara que es consideri perillosa.

El regidor va posar com a exemple les males pràctiques a la carretera, o la gent que fa escalada a les zones de muntanya. «No podem fer res més que advertir els banyistes i apel·lar al sentit comú de cadascú», va explicar el regidor.

Segons Menor, la policia local de Palafrugell, que té un servei específic per atendre els nuclis costaners durant els mesos d'estiu, només podria intervenir en cas que es produís algun accident a les roques del penya-segat.

El regidor va declarar, però, que en cap cas l'Ajuntament de Palafrugell podria col·locar balises per impedir que els banyistes entrin a la zona, coneguda popularment com la Banyera de la Russa, a la qual només es pot accedir per mar, en barca.

Diari de Girona informava en la seva edició d'ahir que cada cop és més freqüent veure grups de joves que, durant els mesos d'estiu, salten a l'aigua des de les roques que formen la caiguda dels Jardins de Cap Roig, a una alçada que en alguns casos pot superar els deu metres.