L'aparició de núvols i vent de component nord-est a partir de la tarda d'ahir van fer que, com estava previst, les temperatures experimentessin un lleuger descens amb valors màxims que es van situar al voltant dels 30 graus de mitjana al llarg del dia. Una petita treva després que dissabte va entrar una onada de calor que s'allargarà durant tota la setmana i que, ja a partir d'avui, comença a remuntar.

No obstant això, la sensació de respir que ahir es va viure durant el dia no va ser la mateixa que durant la nit de dilluns a dimarts o la d'aquesta passada nit amb unes temperatures mínimes de matinada que van arribar fins als 23 graus a Roses, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. De fet, la intensa sensació de xafogor que es va palpar durant la jornada, a causa de la humitat, no va ser menys a la de la matinada.

Aquest és el resultat de l'entrada d'una onada de calor que dissabte va fer acte de presència a les comarques gironines deixant valors màxims de fins a 38 graus durant el dia i que es va mantenir durant dos dies. Tot i que ahir i dilluns les màximes van experimentar un lleuger descens, amb valors de 30 graus de mitjana però amb pics de 34 graus, en general el vent i la presència de dèbils núvols van alleugerir la pressió del sol tot i que la humitat va fer augmentar la sensació de xafogor. Especialment durant la matinada.

Diferències entre dia i nit

És així com, per exemple, Roses va registar la nit de dilluns -concretament a les 02.08 hores- 23 graus de temperatura. Una mínima molt elevada si es té en compte que fa una setmana en aquesta mateixa localitat la mínima era de 15 graus de temperatura i la màxima de 28 graus, una diferència de 13 graus entre el dia i la nit. En canvi la nit de dilluns, que va tenir una mínima de 23, la diferència va ser de 8 graus de diferència amb la jornada diürna d'ahir.

A la resta de poblacions les temperatures mínimes es van mantenir també elevades. A l'Alt Empordà, Portbou va registrar 22 graus a les quatre de la matinada, Castelló d'Empúries i Sant Pere Pescador, 19. Al Baix Empordà, Torroella de Montgrí i Castell d'Aro van tenir 20 graus de mínima i la Bisbal, 19. A la Garrotxa, Olot va tenir 19 graus de mínima i la Vall d'en Bas, 17. Al Gironès, Girona amb 22 i Cassà de la Selva amb 19. Al Pla de l'Estany, Banyoles 21 de mínima i a la Selva, Anglès amb 18 graus. En zones de muntanya, les temperatures es van situar entre els 10 i 15 graus de mínima a la nit.

Pel que fa a les temperatures màximes, que ahir es van mantenir en un lleuger descens, els valors es van situar al voltant dels 30 graus. La màxima es va trobar a Cabanes, amb 34, mentre que Roses en va tenir 31. Anglès va arribar fins als 33 i d'altres d'elevades van ser Girona, Ventalló, Banyoles i Vilobí d'Onyar amb 32 de màxima.

A partir d'avui, les temperatures mínimes seran lleugerament més baixes, mentre que les màximes experimentaran un lleuger ascens i tornarà a aparèixer el vent al litoral i prelitoral. Però serà demà quan tornem a sentir l'onada de calor. Està previst que tant les mínimes com les màximes pugin encara una mica més.