Una veïna de Lloret de Mar ha decidit portar el projecte de remodelació del passeig de la localitat al contenciós administratiu de Girona. Concretament, a finals de juliol, la veïna va presentar un escrit d'interposició de demandes judicials contra l'Ajuntament de Lloret en els Jutjats del Contenciós Administratiu de Girona. I segons va explicar la mateixa veïna, fins al setembre no se sabrà si s'admet a tràmit i si la qüestió arriba finalment a judici.

La veïna que ha portat el projecte al contenciós és Rosa Maria Monforte, que viu al passeig, i assegura que ha decidit tirar-ho endavant perquè la remodelació té diverses irregularitats. "Aquest projecte es va fer molt a corre-cuita i hi ha moltes contradiccions i irregularitats", va explicar Monforte. A banda de la demanda, que és el darrer recurs que li quedava, la veïna ha presentat nombroses al·legacions, escrits a la Generalitat i algun Recurs de Reposició. Monforte va assegurar que disposa de motius personals, perquè viu al passeig i no li agrada el projecte, però també de tècnics i de forma i per això ha decidit tirar endavant els recursos i la demanda al contenciós. "És un tema que m'afecta, perquè visc al passeig, però a més no ho han fet bé, hi ha moltes irregularitats", va comentar Monforte. La precipitació és la causa que pot haver provocat els errors de forma, segons la veïna. "Tot això per diversos motius i irregularitats tant de tipus formal o procedimental com per motius de fons o d'ordre material, però sobretot per la precipitació municipal tant en la redacció dels projectes com en la seva tramitació", va afegir.

Monforte va explicar que la manca de temps en els terminis per interposar al·legacions ha fet que posés la demanda a títol personal, malgrat que és presidenta de la seva comunitat i coneix més persones que estan en contra del projecte. "Jo sé que hi ha molta gent a qui no li agrada el projecte, d'altra a qui sí que li agrada, però vaig decidir posar la demanda a títol personal perquè en aquest tipus de projectes els terminis són molt curts i s'ha de fer ràpid. Ha estat una qüestió de temps, però si després hi ha gent que s'hi vol afegir, no hi ha cap problema", va explicar Monforte.

Segons informava fa pocs dies l'Ajuntament, les obres per fer el passeig de sentit únic s'iniciaran a mitjan de setembre.