28 de agost de 2010
28.08.2010
Diari de Girona

Castelló captura un exemplar de bisó americà al centre del poble

Es tracta d'una espècie invasora que sol trobar-se als recs i rius i que es reprodueix molt ràpid

28.08.2010 | 02:00
L'animal sota un vehicle, poc abans d'atrapar-lo.

Els agents rurals de la policia local de Castelló d'Empúries van capturar dijous al matí un exemplar de bisó americà a la zona del portal de la Gallarda, al costat del Rec de Molí. Es tracta d'una espècie invasora que des de fa uns anys s'ha instal·lat al país fruit dels alliberaments que s'han produït a diverses granges pelleteres. Són molt ràpids i es reprodueixen amb facilitat, fet que posa en perill la resta de la fauna autòctona.
Els fets van tenir lloc dijous al matí, quan uns veïns van alertar la policia local que havien vist un animal molt semblant a una fura o llúdriga que corria per carrer. L'animal, que no sol sentir-se estrany entre la presència humana, es va refugiar a la placeta del portal de la Gallarda i allà va ser capturat per un agent de la brigada d'agents rurals.

Ràpids i confiats
El departament de Medi Ambient del consistori assegura que aquests animals corren molt i es reprodueixen ràpidament, la qual cosa en fa augmentar la proliferació. Així, com la majoria d'espècies invasores, la seva presència afecta la fauna autòctona i posa en perill la ?subsistència d'altres animals de l'entorn.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit