L'Ajuntament de Platja d'Aro ha iniciat els tràmits per expedientar vuit locals del centre del municipi, entre els quals n'hi ha dos de l'exalcalde Joan Giraut i del president de la FOEG, Jordi Comas, que envaïen la via pública amb les taules i cadires de les terrasses, jardineres i tarimes, incomplint la normativa municipal.

Segons va informar el regidor de Mobilitat, Josep Maria Bas, la setmana passada agents de la Policia Local i la Brigada Municipal es van presentar als restaurants Llevant i Tamarindo, així com a l'antic cinema Ivan, propietat de l'anterior batlle del municipi, disposats a retirar el mobiliari de les terrasses.

Finalment, però, la intervenció de l'Ajuntament no va ser necessària, ja que els tres establiments havien pres mesures per corregir la ubicació de les seves terrasses.

En el cas del cinema, reconvertit en un local de menjar fast food, per exemple, s'ha recol·locat l'espai destinat a la creperia i gelateria, que ha passat del frontal al lateral de l'edifici.

Pel que fa a la característica tarima del local, dedicada a la venda de crispetes, l'edil va explicar que podrà conservar la seva ubicació fins al setembre, ja que altres establiments, com les gelateries, ocupen un espai similar durant tot l'estiu.

Aquest dilluns va ser el torn del restaurant Aradi, del president de la FOEG, Jordi Comas. Bas va explicar que la Policia Local i la Brigada Local van retirar les jardineres propietat del local que ocupaven més espai de la via pública del que estava permès, però que les van tornar a deixar amb la promesa que serien retirades aquell mateix dia.

Dilluns també van ser advertits dos establiments del passeig Marítim, i dos locals més a l'avinguda de s'Agaró, un dels quals també pertany a Giraut, però segons el regidor de Mobilitat, no va ser necessari intervenir-hi, perquè havien canviat les terrasses d'acord amb la normativa.

La retirada, el darrer pas

Quan es detecta que algun dels elements del local no s'adequa a l'espai de via pública que li és assignat -i que depèn tant de l'amplada del local com de la pròpia vorera-, l'Ajuntament de Platja d'Aro ho notifica als seus propietaris perquè corregeixin la sobreocupació del carrer.

Si l'establiment advertit no en fa cas, s'envia un decret d'alcaldia que obliga a la retirada de les cadires i taules o altres elements del local abans que passin 48 hores.

Si passat aquest termini, la situació no s'ha corregit, la Policia Local i la Brigada Municipal són els encarregats de retirar els elements del mobiliari.

El cost de la retirada dels elements de les terrasses, a més, corre a càrrec dels propietaris dels establiments.