31 de agost de 2010
31.08.2010
Diari de Girona
A l'aeroport de Girona

Espadalé afirma que es busquen aerolínies russes per obrir rutes

La Cambra de Comerç hi veu un "nínxol de mercat" que es pot cobrir des de Girona perquè "Ryanair no hi pot entrar"

31.08.2010 | 02:00
Imatge d'arxiu de dos avions de companyies estrangeres que operen des de Girona, a part de Ryanair.

EL RELLEU A RYANAIRLa companyia irlandesa iniciarà a partir d'aquest setembre 20 noves rutes des de l'aeroport de Barcelona, deixant Girona en una delicada posició que només es resoldrà un cop avaluat l'impacte en el nombre de passatgers a les instal·lacions de Vilobí d'Onyar. Des de Girona, la Cambra diu que es negociarà amb aerolínies russes mentre la Diputació veu urgent el traspàs dels aeroports.

Les incògnites al voltant de l'arribada de Ryanair aquest setembre a l'aeroport d'El Prat de Barcelona i la seva repercusió en les instal·lacions de Vilobí d'Onyar segueixen suscitant reaccions i valoracions per part de sectors econòmics gironins que, a la vegada, intenten buscar alternatives a una més que evident devallada de passatgers. És el cas del president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, qui ja s'ha manifestat en anteriors ocasions sobre aquesta i d'altres qüestions. Ahir, però, va assegurar que una disminució en les freqüències de vols des de l'aeroport gironí és una "oportunitat" perquè d'altres companyies s'interessin per obrir noves rutes des de Girona-Costa Brava. Un exemple de l'arribada de noves comanyies seria, segons ell, apostar per les aerolínies russes, tot i que va reconèixer que és difícil
En declaracions a Ràdio Girona, Espadalé va assegurar que preferiria que la companyia irlandesa no retallés rutes ni freqüències a Girona un cop Ryanair s'instal·li també a Barcelona. Partint d'aquest desig, el president de la cambra va afirmar però que "Ryanair ocupa tot el mercat", és a dir, "si marxa és més fàcil que vingui una altra companyia". Fins ara, segons ell, moltes aerolínies desestimaven opcions per l'aeroport gironí per la "dificultat de competir" amb els irlandesos, de manera que Espadalé aposta, com ja s'ha dit en anteriors ocasions, per buscar noves companyies, per exemple, de Rússia.
Sobre aquests, va llançar una dada. En el que portem d'any han aterrat a les instal·lacions de Vilobí menys de 60 turistes russos, i tots ho fan amb jets privats, mentre que els que fan servir vols comercials aterren a Barcelona. A més, Espadalé va assegurar que "hi ha molts turistes russos que vénen aquí [a les comarques gironines] i en vindrien encara més si tinguessin vols" directes fins a Girona. Segons el president de la Cambra, a través d'AGI ?-l'entitat que promou l'aeroport gironí- es tornarà a negociar amb companyies russes perquè s'implantin a Vilobí d'Onyar.
"Hi ha un nínxol de mercat que es pot cobrir des de Girona, perquè aquí Ryanair no pot entrar", va sentenciar Espadalé, malgrat reconèixer també que és difícil.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook