L'Ajuntament de Riells i Viabrea s'ha trobat que té un forat a la caixa municipal d'uns 15.oo0 euros. Aquest és un fet que el PSC de Riells denuncia, que fins a aquesta primavera era soci de govern d'ERC, després d'haver parlat amb la secretaria de l'Ajuntament i haver vist que els números de l'any 2009 no quadraven. Des del govern, l'alcalde, Josep Maria Bagot (ERC), admet que hi ha aquest forat comptable però assegura que es tracta «d'una errada de comptabilitat de les dades d'entrades i despeses».

Aquests 15.000 euros que no apareixen formen part de la caixa del 2009 i, de fet, els serveis comptables de l'Ajuntament de Riells se'n varen adonar quan estaven procedint a fer la liquidació d'aquest període i, per tant, quan encara hi havia els socialistes al govern, remarca l'alcalde.

Des del PSC, el seu portaveu, Manel Ortí, explica que si bé ells eren al govern no ha estat fins ara que han vist que mancaven aquests diners, en unes trobades periòdiques que fan amb la secretaria per saber com va tot pel consistori, i que va ser abans de l'agost que «ja van començar a detectar que hi havia un forat, però que s'havia anat fent més gran, si en un prinicipi era d'uns 4.000 euros que ja ens preocupava, aquest ha arribat a uns 15.000 euros», ressalta l'edil socialista.

Per poder esbrinar exactament quin ha estat el motiu d'aquest forat a la caixa, l'alcalde assegura que «s'obre un procés d'investigació a través d'un expedient informatiu per refer tots els apunts d'entrada i sortida de forma més exhaustiva»; però que no es demora el tancament de l'any 2009 i, per tant, es tanca la liquidació «dient que hi ha aquest desplaçament i llavors es regularitzarà».

Comissió de seguiment

El PSC però vol anar més enllà i per això ha entrat una moció per al proper ple de la corporació, on es demana la creació d'una comissió de seguiment dels comptes del consistori i reclama que es faci mensualment i amb la participació de tots els grups, tant els que hi ha a l'oposició com al govern.

A banda, el regidor Manel Ortí recrimina que des del govern d'ERC no s'hagi informat els partits que estan a l'oposició sobre aquest tema i afegeix que «en governs en minoria cal un respecte per a la resta de grups».

En canvi, l'alcalde, Josep Maria Bagot, assegura que aquesta «actitud del PSC de denunciar i tot plegat, són tots anuncis publicitaris» i afegeix que el regidor d'Hisenda, Ivan Masó (ERC), ja s'hauria reunit amb els socialistes per parlar dels pressupostos del 2010 i que ja haurien parlat del tema aquest del forat a la caixa. Tot i això, el batlle explica que s'haurà de detectar l'errada d'aquest forat de caixa de 15.000 euros i llavors, es regularitzarà la situació.