El parc de Sant Salvador de Santa Coloma de Farners s'ha anat gestant amb els anys, una àrea que en l'actualitat ocupa uns 60.000 metres quadrats de superfície -sumant el parc i la zona de muntanya-, va néixer l'any 1928, ara fa més de 80 anys, quan l'Ajuntament va comprar un terreny de 7.149 metres quadrats. Posteriorment, el consistori ha anat adquirint més terrenys en aquesta zona, que es caracteritza per l'ombra dels seus grans plataners i les fonts que apleguen veïns i gent de la comarca molts diumenges a passar la tarda.

A partir del 1928, el parc va començar a engrandir-se, per exemple l'any 1986 va créixer en més de 36.000 metres quadrats perquè s'hi van incorporar tres nous solars i l'última incorporació de creixement es va produir l'any 1.997 amb una cesssió d'un terreny de 4.394 metres quadrats per part del pintor de Santa Coloma Josep Beulas.

El futur d'aquest parc però encara no està encara escrit, perquè com va explicar l'alcalde de Santa Coloma Antoni Solà (CiU) el consistori té la idea d'adquirir dues finques noves, una d'uns 4.000 metres metres quadrats i l'altra de 7.000 en direcció cap a la Font Picant, que per tant, donarien 11.000 metres quadrats més de pulmó verd a la capital de la Selva.

La història d'aquest parc colomenc es pot veure ara consultant l'inventari de béns immobles que ha realitzat l'Ajuntament i que va néixer fa uns onze anys, com recorda Antoni Solà quan ell era diputat d'Economia a la Diputació de Girona "van veure que calia fer-ne un allà i vaig pensar que a Santa Coloma calia fer-ne un" i afegeix que el dia a dia al consistori ha provocat que s'anés allargant la creació en el temps. Dilluns es va aprovar inicialment en el ple i l'oposició en diverses ocasions, especialment el grup de l'Entesa per Santa Coloma, ha reclamat aquest inventari.

"Grafiar els resultats"

A partir d'ara, com explica l'Alcalde de Santa Coloma de Farners ja estan classificades aquelles finques que són de propietat de l'Ajuntament i també se n'han donat de baixa algunes d'inexistens així com n'han identificat les que no estaven ben delimitades. Aquest document es preveu, explica el batlle, resumir d'alguna manera i intentar saber de forma gràfica per exemple els metres quadrats de sòl urbà, rústic, etc. que té el consistori així com el valor real que tenen aquestes finques, ressalta.

L'inventari de béns immobles de la ciutat estarà a exposició pública durant el termini d'un mes per tal que qui ho consideri oportú pugui presentar al·legacions o reclamacions i llavors, un cop resoltes, es podrà portar a la seva aprovació final.