Tossa ha canviat les tarifes i els horaris de l'escola de música de la localitat com a conseqüència del retard en l'homologació de l'escola, que els permetria rebre una subvenció d'uns 30.000 euros. El fet de no rebre aquests diners, acompanyat de la situació econòmica de les finances municipals, ha obligat el govern a replantejar les condicions i postposar l'inici de les classes. "Com que s'està allargant l'homologació, el nou interventor va elaborar un informe i ens va dir que havíem de canviar les condicions si no volíem disparar el dèficit", va explicar el regidor de Cultura, Josep Colomer. "Amb aquest informe, ens hem vist obligats a fer marxa enrere", va afegir.

Cal recordar que a principis de mes, l'Ajuntament va emetre un comunicat on s'informava que les classes de l'escola, que s'havien d'iniciar el 7 de setembre, no començarien fins l'1 d'octubre i que, a més, canviaven les condicions d'inscripció. En el document s'assegurava que les inscripcions que es van fer al juliol perdien la seva validesa i que els horaris passarien a ser "els antics" i, per tant, les classes d'instrument seran de 45 minuts, i les de grup i llenguatge musical, de 60 minuts, però pujaven els preus.

Des de l'Ajuntament, es va informar que fa temps que ja s'han presentat els documents per tal de demanar l'homologació de l'escola de música com a aula inscrita a l'escola de Vidreres, però el procés s'està allargant més del compte i ha fet modificar els plans del govern. "Ja hem fet el segon requeriment a la Generalitat, però la tramitació és lenta", va afirmar Colomer. El regidor de Cultura assegura que l'escola sense subvenció, encara que s'hagin canviat les condicons, és deficitària. "El cost real és de 100 euros l'hora i estem cobrant uns 85 euros per als adults i 60 per als menors, de manera que continua sent deficitària", va recordar Colomer. La subvenció de la Generalitat, segons el regidor, és d'uns 600 euros per cada alumne menor d'edat inscrit, la qual cosa podria pujar a uns 30.000 euros en total.

El procés de matriculació s'ha tancat aquesta darrera setmana i des del consistori es vol inscriure el màxim de gent possible. "Agafarem el màxim nombre d'alumnes tenint en compte que ens trobem en una situació de dèficit", va afirmar Colomer. "Quam haguem rebut la subvenció, podrem agafar més gent de la que s'ha pogut inscriure ara. La llista d'espera és llarga", va recordar. Si no s'accelera el procés, no es podrà cobrar tota la subvenció: "Esperem que l'homologació pugui estar abans de Nadal, perquè si no, ja no es podrà cobrar la subvenció sencera", va sentenciar.