L'Obra Social de CatalunyaCaixa va celebrar ahir l'acte de lliurament de diplomes a tots els beneficiaris de beques que s'han acollit al programa ACCÉS durant el curs 2009-10 a La Pedrera de Barcelona, entre els quals hi ha 48 gironins.

El programa de beques solidàries es va iniciar el 2002 i des de llavors s'han tornat 1.135 beques. A partir del 2008, va néixer ACCÉS, un programa en xarxa basat en l'acompanyament de les comunitats educatives dels territoris en els quals s'implementa.

El seu objectiu és millorar la situació educativa dels joves en situació d'exclusió i promoure la seva inserció laboral al mercat de treball de forma qualitativa en el marc d'un treball comunitari.

Dotze entitats socials i la Generalitat col·laboren amb el programa en vuit punts a Catalunya repartits entre Barcelona i l'Àrea Metropolitana, Tarragona, Lleida i Girona. Les entitats fan el diagnòstic i el pla de treball a les zones i, segons el resultat, fan les intervencions amb les famílies, les escoles, la motivació dels joves, el reforç escolar i concedeixen les beques solidàries.de Catalunya.

Dels 204 beneficiaris d'aquestes beques enguany, 102 són noies i 102 són nois, trencant la tendència des de 2002 a una majoria de nois.

L'edat mitjana dels becaris és de 14,8 anys des de l'inici del programa de beques El grup més nombrós de becaris en aquesta edició és el de 16 anys, una edat crítica de transició a la secundària obligatòria, la formació professional o al treball.

Pel que fa a l'origen, es confirma la tendència manifestada des del principi de les beques amb una prevalença dels becaris d'origen estranger.