Roses obrirà per primer cop al públic diumenge les portes del castell de la Trinitat després de vuit anys de treballs. L'Ajuntament ha organitzat una festa popular amb activitats i visites guiades.

Amb vistes sobre la badia de Roses, l'emblemàtic castell situat a seixanta metres sobre el nivell del mar, recuperarà l'activitat després d'anys d'obres de rehabilitació i segles d'abandonament. En un llarg procés de tràmits i obres l'Ajuntament ha aconseguit aixecar de nou els murs per incorporar la fortificació al patrimoni rosinc. A finals de juliol l'Estat, que ha assumit la inversió, va entregar l'obra a l'Ajuntament que ara treballa per donar a conèixer i aprofitar les potencialitats del castell.

El primer pas després de la recepció serà el d'obrir les portes als ciutadans. A partir de les del matí hi tindran lloc activitats diverses i tallers familiars, a banda de visites guiades. Al mig matí està previst un acte institucional amb la presència de l'alcaldessa, Magda Casamitjana (PSC), i l'arquitecte redactor del projecte de restauració, Miquel Capdevila, a banda de la resta d'autoritats. També es comptarà amb la participació de dansaires, gegants, geganters i trabucaries de Rsoes. La primera jornada finalitzarà amb un espectacle poètico-musical, "En el temple del vent" a càrrec de Joanjo Bosk.

El castell es va construir al segle XVI seguint el projecte de l'enginyer Luis Pizaño. Uns segles més tard, el 1814, les tropes napoleòniques van ser les responsables d'una voladura que va enderrocar bona part de l'edificació. Des de llavors les runes reposaven al costat dels murs encara drets. No va ser fins el 2002 quan van començar els treballs de retirada i inici de les obres de rehabilitació, que han costat 1,7 milions d'euros.