Blanes està decida a tirar endavant el canal de la TDT de la Selva marítima. Aquest matí està previst que el consorci que es va crear el passat mes de maig delegui la posada en marxa en procés de proves del nou canal a l'Ajuntament de Blanes, que ho haurà de fer abans de l'1 de novembre que és la data límit que marca la Generalitat de Catalunya.

En el ple del consorci que se celebrarà avui, l'únic punt de l'ordre del dia és precisament l'aprovació d'aquesta delegació a l'ajuntament de Blanes. "L'ocupació es pot fer amb una carta d'ajust o emetent imatges. Nosaltres tenim personal treballant en la televisió i, per tant, no seria un problema", va explicar el regidor de comunicació de Blanes, Joaquim Torrecillas. "Fem aquest pas per salvar la llicència. El següent ja serà veure com emetrem quan tinguem el canal, si ho fem a partir d'una productora externa o amb quina fórmula", va afegir Torrecillas.

Els representants de Tossa de Mar es van excusar i no assistiran al ple d'avui. Pel que fa a la resta de representants es preveu que tots votin a favor d'aquest punt, ja que les converses han estat postives.

La plataforma per salvar la televisió de Blanes havia previst mobilitzacions pel ple municipal de dilluns que ve. Probablement, amb aquest nou impuls per part del consorci, les manifestacions podrien quedar aturades.