Lloret de Mar ja disposa d'un centre de dia per a persones afectades per l'Alzheimer. De fet, aquest era el repte des de fa anys de la Fundació Lauretum de la localitat i finalment la setmana passada el va poder fer realitat amb l'obertura d'aquest espai per als malalts d'alzheimer.

La malaltia de l'alzheimer, que darrerament està apareixent reiteradament en els mitjans de comunicació, a causa de què la té Pasqual Maragall i que dimarts en va ser el dia, és una malaltia degenerativa que afecta bàsicament gent gran, que pateix problemes de memòria, llenguatge i pensament. La finalitat del centre és doble, per una banda descarregar als familiars unes hores al dia de la cura del malalt i, per l'altra fer-li fer un seguit d'activitats per intentar endarrerir el que es pugui el desenvolupament de la dolència. Per ara, només hi ha un sol usuari a l'equipament, ubicat a l'avinguda del Rieral. Però s'espera que en el termini d'un any s'omplin les 30 places disponibles.

Per tal de donar a conèixer aquest equipament i tot el que se sap al voltant de la malaltia, divendres passat els responsables de la fundació van oferir una conferència a Lloret. L'objectiu de la fundació és donar suport a tot l'entorn dels malalts.