El regidor de Seguretat i Convivència, Albert Rubirola, ha reconegut que té constància d'un robatori de plantes de marihuana en un jardí. Es tracta d'una de les poques denúncies de la gran quantitat de robatoris de plantes de cànem que han tingut lloc en les darreres setmanes. Fonts consultades, han explicat que els robatoris han tingut a les terrasses balcons, horts i jardins. La causa és que les plantes han arribat als seus darrers moments del període de creixement.

Així doncs, les plantes de cànem es converteixen en una temptació pels lladres. En els darrers temps, la Policia atribuïa els robatoris a joves que les robaven pel seu propi consum. Això no obstant, els Mossos d'Esquadra en les darreres setmanes han interceptat furgonetes plenes de plantes de cannabis amb els seus corresponents testos producte de robatoris. El destí de les plantes era la comercialització a través del mercat negre. Això no obstant, fonts dels Mossos d'Esquadra, ahir, van indicar que les denúncies són molt poc freqüents. Evitar la pregunta de per què les tens i quantes en tens és, segons fonts policials, el motiu pel qual la gent es reté de fer denúncies.

Les llavors de cànem es poden comprar a través de botigues especialitzades i per Internet d'una manera absolutament legal. A més, està permès el cultiu de 2 plantes per al consum propi. Si existeix recepta mèdica també es pot cultivar o comprar per finalitats terapèutiques. El que està penalitzat és el cultiu per la comercialització.

Per tal d'evitar els robatoris els cultivadors procuren amagar les plantes que per contra necessiten la llum del sol per créixer. Així cada vegada és més abundant el cultiu amb llums artificials. Un altre sistema que usen és la dispersió. Així les escampen per solars, horts, camps, jardins i fins i tot pel bosc.