El gerent de la discoteca Kratters, Ricardo Guglielminotti, ha explicat que la propietat ha llogat l'emblemàtica sala olotina a una empresa de Barcelona que té la patent de la coneguda discoteca Xque de Calella de Palafrugell. Guglielminotti ha apuntat que desconeix el tipus de música que oferiran els nous llogaters. Ha puntualitzat que l'equipament disposa de tres sales que es poden habilitar per ambientacions musicals diferents.

El gerent ha assenyalat que la discoteca pot obrir d'ara a pocs mesos amb un nou nom com ara New Kratters. De moment, la façana de l'establiment llueix el nom de Xque al costat de l'emblema de noia arrissada amb un collar africà que simbolitza el Kratters des dels seus inicis a la dècada dels 80.

Referent en màquina

La discoteca Xque de Calella de Palafrugell durant 15 anys va ser un dels referents de les nits de música màquina a Catalunya i una de les més famoses sales de l'Estat espanyol. El 21 de juliol del 2007 va oferir la seva darrera festa. La causa del tancament de la sala d'oci a Palafrugell va ser perquè una part del local estava sobre sòl no urbanitzable. L'Ajuntament va instar l'empresa a enderrocar la part edificada en zona il·legal. D'altra banda, els veïns de la zona es queixaven dels sorolls. Després d'un llarg procés, la sala d'oci nocturn va haver de tancar. Ricardo Guglielminotti ha explicat que la discoteca Kratters obre regularment cada divendres i dissabte a la nit des de fa anys i que només tanca durant el mes d'agost. Així, el nou aspecte de la sala de festes representarà una continuïtat en les nits d'oci d'Olot. La previsió és que el Xque d'Olot s'estreni aquesta nit.