La futura comissaria de la policia local de Lloret de Mar comença a agafar forma, després d'anys i anys de reivindicacions per part del cos. Aprofitant que se celebrava el dia del atró de la policia local, l'Ajuntament va presentar ahir les característiques de l'avantprojecte del nou edifici, que estarà situat a l'avinguda de les Alegries. Pel que fa a la data, l'alcalde va marcar com a límit les eleccions municipals perquè s'iniciïn les obres. A banda de la futura seu, en l'acte també es va fer el lliurament de diplomes per accions meritòries, per 25 anys de servei i jubilacions.

La nova comissaria, que també acollirà Protecció Civil, s'ubicarà en un edifici modern i sobri de forma triangular que comptarà amb tres plantes i un subterrani. El que suposarà un salt importantíssim respecte a les actuals instal·lacions. De fet, la nova comissaria ha estat una reivindicació històrica pels membres de la policia. Les reduïdes dimensions, tenint en compte el nombre de policies actuals (96), havien fet que les dependències quedessin obsoletes.

A partir d'ara, però, la policia comptarà amb una instal·lació que cobrirà totes les necessitats, com va destacar la regidora Maria Àngels de la Torre. Segons el propi arquitecte, l'edifici recorda una espècie de proa de vaixell per la part frontal, ja que té una punxa força pronunciada amb voladura. "Per l'espai dels terrenys, ens va sorgir la idea de fer l'edifici en forma de triangle", va explicar l'arquitecte, Joan Prat. "Es tracta d'un edifici molt compacte, sense gaire finestres, només amb aquelles obertures que responen a les necessitats de llum interior", va afegir Prat. Al subterrani, restringit per als agents, hi haurà l'aparcament amb capacitat per a 25 vehicles i 15 motos, una galeria de tir i magatzems. A la planta baixa, a l'alçada del carrer, hi haurà l'entrada principal per al públic, la sala d'espera, una sala d'actes amb capacitat per a 120 persones, la zona de detinguts i tres garjoles, a banda dels lavabos. La primera planta serà bàsicament per a despatxos i, a la segona planta, hi haurà els vestuaris, l'àrea de descans.

Des de l'Ajuntament es pretén licitar l'obra durant els propers mesos, en funció del pressupost, i que es pugui començar a treballar en l'edifici abans del mes de maig, que és quan hi haurà les properes eleccions municipals. "Esperem tenir l'obra en marxa abans de les eleccions", va comentar l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo. Segons el batlle, les condicions del contracte preveuen que un cop iniciades les obres l'edifici haurà d'estar enllestit en uns 15 mesos. Crespo va lamentar que en el dia del Patró de l'any vinent encara no es podrà presentar el nou edifici, tot i que espera que ja estigui força avançat. "S'ha de felicitar els arquitectes per l'esforç que han fet, cal destacar que es van presentar 25 projectes", va afegir Crespo.

Per altra banda, durant l'acte es va exhibir el nou parc mòbil de la policia -amb una grau, una furgoneta, tres vehicles i quatre motos- i es va fer el lliurament de diplomes i trofeus per reconèixer la tasca dels agents durant l'any passat. Detencions, salvament de criatures o intervencions per evitar possibles robatoris van ser alguns dels fets que havien protagonitzat els agents que van rebre les distincions. També es entregar unes plaques als policies amb més de 25 anys de servei i dos agents que s'han jubilat.

La trobada va comptar amb diversos moments emotius, en especial quan el cap de la policia local, Xavier López, va agrair a diversos agents la seva implicació durant la nevada del març, amb una menció especial, també, per al cap dels Mossos Francesc Cardús.