No ha sigut gens bo l'agost per als establiments turístics gironins. Fa uns dies els hotelers asseguraven que les seves pèrdues han sigut majors del que marca l'Institut Nacional d'Estadística, i ahir aquesta entitat va donar a conèixer que apartaments de lloguer, càmpings i cases de turisme rural han obtingut en conjunt menys pernoctacions que a l'agost de 2009. Individualment, només els càmpings milloren resultats (un 2,2% més de pernoctacions), mentre que apartaments i turisme rural cauen el 8,7% i el 16% respectivament. Això suposant que l'INE no hagi ofert xifres a l'alta com en el cas dels hotels (cosa possible, doncs l'assemblea de càmpings gironins va anunciar dimarts que l'ocupació ha baixat aquest estiu un 3%).

Sempre segons les dades de l'INE, els càmpings gironins van sumar el mes d'agost 2.543.271 pernoctacions, per les 2.486.293 de l'agost de 2009. Tant les pernoctacions de turistes estrangers com les de nacionals van créixer lleugerament respecte a l'any anterior.

Diferent sort van córrer els apartaments de lloguer, que a l'agost de 2009 van arribar a les 923.020 pernoctacions i aquest any s'han quedat en 843.365. El descens s'ha produït tant en turistes nacionals com estrangers, si bé en molt més alt porcentatge aquests darrers, les pernoctacions dels quals van caure un 11,5% en relació a l'agost de 2009.

Les perrnoctacions en establiments de turisme rural van passar de 92.523 a 76.094. Una important davallada, producte sobre tot del turisme nacional (va baixar un 25,2%), ja que les pernoctacions d'estrangers fins i tot van créixer un 27% respecte a l'agost de 2009.

Pitjor que a la resta de l'Estat

Les dades gironines són força pitjors que la mitjana estatal, on el conjunt de les pernoctacions extrahoteleres va créixer l'agost un 2,4%. Les dels apartaments van augmentar un 4,3%, i les de turisme rural van ser l'únic sector en què Girona millora la mitjana espanyola, ja que va créixer únicament un 1,4%.