Veïns de Blanes es queixen per les molèsties que ocasionen els camions que treballen al port i que passen pel centre de la localitat a gran velocitat, i l'Ajuntament elabora un informe recollint els elements que no són correctes per intentar resoldre la qüestió. Segons van confirmar des del consistori, els camions creuen diverses vegades el poble a una velocitat superior a la permesa carregats de pedres de gran tonatge i sovint sense les lones per cobrir el material. Aquest pas, a més, està provocant diversos desperfectes en el ferm d'alguns carrers.

La qüestió va sorgir en el darrer ple municipal quan des del PSC, en el torn de precs i preguntes, es va posar el tema sobre la taula. "Com més viatges fan, més cobren, aleshores van a tota velocitat. També hi ha hagut molts ensurts al pas de vianants, perquè per frenar un camió amb el tonatge que porten els costa. I després també he vist que molts d'ells no porten la lona que protegeix la runa i les pedres petites, i això es descarrega damunt del paviment i provoca accidents amb les motos", va exposar el regidor del PSC, Xavier Marcos, durant el ple en declaracions recollides per Ràdio Marina.

La resposta des de l'equip de govern va ser confirmar els fets i explicar que ja s'ha obert un informe per resoldre la qüestió. "És cert i hem fet un informe per diferents motius. Un és perquè el paviment s'està ressentint, concretament el pas elevat davant del carrer Moralla. I els hem de requerir per aquesta situació del paviment, per l'excés de velocitat i també la situació sobre el cobriment amb lones, que molts d'ells no les porten", va explicar el regidor d'Urbanisme, Carles Gibert. Segons Gibert, l'informe ja s'ha tramès a l'empresa que està duent a terme les obres, perquè presenti les al·legacions que cregui corresponents. El següent pas, doncs, serà resoldre-les.

Cal recordar que les obres es van iniciar després de Setmana Santa i ja llavors hi va haver les primeres queixes, especialment el mes de juny quan començava la temporada turística. Els tres mesos d'estiu, però, els vehicles no han circulat com s'havia pactat inicialment amb el Departament d'Obres Públiques de la Generalitat. Des que el passat 15 de setembre es va reprendre el pas de camions, s'han repetit les queixes. Malgrat que les obres d'ampliació del port van a bon ritme, encara queden uns quants mesos de treballs, ja que el termini era de dos anys.

El recorregut que utilitzen els camions és l'única via d'entrada i sortida del port: avinguda Catalunya, passeig de la Marina, passeig de Mar i Port.