Malgrat la cojuntura econòmica, des de la Coordinadora d'ONG Solidaries valoren que el 2009 ha estat un any "positiu" per a la solidaritat i la cooperació al desenvolupament a les comarques de Girona. Unes 54 entitats que treballen el codesenvolupament, s'han anat incorporant a la dinàmica associativa de la Coordinadora amb l'objectiu de poder millorar la gestió dels seus projectes i crear sinèrgies, amb la resta d'entitats que treballen a la demarcació.

Des de l'entitat van explicar que el 2009 ha estat un any clau en la millora de la tasca de les ONG que han iniciat, de manera participativa, el primer pla estratègic de la Coordinadora d'ONG Solidàries per als pròxims 5 anys. Pel que fa al finançament públic, afirmen que l'any passat també ha estat "molt positiu" ja que la Coordinadora d'ONG Solidàries ha signat un nou conveni amb l'Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat de Catalunya i es van augmentar les aportacions econòmiques per part de l'ACCD i de la Diputació de Girona.

Pel que fa a les dinàmiques de solidaritat que s'ofereixen als centres educatius de les comarques de Girona, l'entitat solidària va explicar que s'ha detectat un "descens en les demandes, a causa de la crisi". Però per contrarestar-ho, la Coordinadora d'ONG Solidàries va indicar que ha reformulat l'oferta amb noves propostes per a nous sectors.

D'altra banda, el Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat que reforça la tasca solidària de les entitats de la Coordinadora i que és obert a tota la ciutadania, ha incorporat més de 150 nous recursos i ha superat, durant el 2009, els 400 préstecs de llibres, pel·lícules, jocs, exposicions,entre d'altres recursos.