El Departament de Treball de la Generalitat, després fer una inspecció in situ, ha decidit obligar l'ajuntament de Maçanet de la Selva a fer un canvi d'emplaçament de la prefectura dels vigilants municipals. El motiu, segons l'alcalde maçanatenc Alfons Soms (PSC) és que l'actual, situat en uns baixos del carrer de Sant Sebastià, no compleix les condicions òptimes per ubicar-hi el cos de vigilants.

Aquest fet, que es va explicar en el ple de dilluns, ha provocat que l'ajuntament amb un termini de prop d'un any hagi de trobar una solució i per això, el que farà el consistori és comprar un nou local.

De fet, el regidor de Policia Antoni Guinó (CiU) relatava ahir que Treball havia pres aquesta decisió, que va acabar en acord entre les dues parts, segons l'edil, perquè l'actual local és insalubre, "en no complir les condicions higièniques sanitàries" que requereix un equipament com aquest.

I és que segons Guinó, l'actual local té problemes de ventilació, en tenir només una sortida pel davant. Aquestes són les condicions, que uns vigilants "descontents" van denunciar a Treball, explica l'edil, i per aquest motiu es van presentar a inspeccionar unes instal·lacions, que al parer del regidor de Policia, "cal que siguin adients, amb uns bons vestuaris i aquest és molt petit". I és que l'actual ubicació es va obrir l'any 2007, quan hi havia el tripartit -Guinó era a l'oposició- i abans, els vigilants municipals havien estat situats ens els baixos de l'edifici consistorial.

Si bé de moment no hi ha elegit el nou emplaçament, l'edil de Policia assegura que cal que sigui cèntric i prop de l'ajuntament. En concret, el consistori es marca que a finals d'aquest any ja es puguin arribar a traslladar el cos de vigilants, en un incret, que ha de ser "entre 200 a 300 metres a la rodona de l'ajuntament".

Polèmica per ser de compra

La inversió que preveu fer l'ajuntament en el nou local dels vigilants serà d'uns 147.000 euros /tal com recull una modificació de crèdit aprovada al ple- , un aspecte va generar crítiques per part del grup d'AM liderat per Antoni Trincheria en la sessió plenària de dilluns. Al seu parer, es podria haver optat per traslladar els vigilants a l'antiga biblioteca buida; un tema però, que per l'alcalde no és la solució, si bé va admetre que inicialment es va estudiar, perquè hi caldria fer reformes. I a banda, el batlle va dir, que es té decidit que la biblioteca vella es farà servir per a l'àrea de joventut. Trincheria a més, va reclamar que l'ajuntament apostés pel lloguer i no pas per comprar en temps de crisi.