L'Associació Greda Garrotxa ha convocat una reunió per a la constitució d'una plataforma contrària a l'existència de la discoteca Xquè a Olot. La convocatòria és per al dissabte a les 5 de la tarda a la sala Núria. Jordi Gasulla, membre de Greda, ha explicat que confien amb l'assistència de moltes persones. Segons ell, ara a la xarxa social Facebook hi ha 3 grups contraris al Xquè. Gasulla va quantificar que el més gran té unes 3.000 afiliacions.

Gasulla va definir Greda com una associació cultural amb l'objectiu de fomentar el teixit associatiu i la cultura popular. El membre de Greda va argumentar que les raons per no voler l'existència de la discoteca estan basades amb la fama que, segons ell, la sala va agafar a Palafrugell. Així, va explicar que el públic assidu a la sala és propici a les carreres de cotxes, a la venda de drogues, i a l'ús d'armes blanques. Per a Gasulla, el Xquè representa una alteració al model d'oci de la ciutat. "Els joves tenen poques alternatives d'oci i l'única cosa que se'ls afegeix és el Xquè", ha dit.

Segons ell, una de les primeres accions que es proposarà a la reunió de dissabte serà l'organització d'una consulta als comerços i als veïns de l'àrea d'influència de la sala. L'objectiu és saber de primera mà els problemes que els ha causat el Xquè els caps de setmana que ha estat obert. Després de recollir els testimonis, la Plataforma ho durà a l'Ajuntament per comprovar les accions legals que es poden dur a terme pel tancament de la discoteca.

Gasulla ha descartat possibles conflictes entre partidaris de la discoteca i membres de la Plataforma. "No ens concentrarem davant del Xquè", ha aclarit. Gasulla es va desentendre dels cartells contra la discoteca que han aparegut per la ciutat. Segons ell, es tracta d'una iniciativa anònima i privada.

Una empresa que disposa dels drets de patent de l'antiga discoteca Xquè de Palafrugell ha obert durant almenys 2 dissabtes a la nit l'antiga discoteca Kratters amb el nom de Xquè. A Palafrugell Xquè va ser una discoteca especialitzada en música màquina. Durant aquest temps atreia joves de gran part de Catalunya.