El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va dir ahir que la xifra de 12 milions d'euros que l'aerolínia irlandesa, Ryanair, reclama per continuar operant des de l'aeroport de Girona no es pagarà. Nadal va assegurar amb contundència que la Generalitat no està disposada a pagar-li els milions que demana la companyia de baix cost: "No els pagarem i no els pagarà ningú perquè és el preu per no castigar Girona pel fet de volar a Barcelona. No pagarem aquest peatge". Hores més tard, l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, confirmava que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha signat un acord amb Ryanair perquè la companyia operi a l'aeroport de Reus durant quatre anys més. Respecte a la xifra de 12 milions que Ryanair posava com a condició al DPTOP, Pérez va afirmat que "s'ha renovat el contracte actualment vigent amb els termes econòmics equivalents". Pérez va reconèixer no saber "d'on vénen" els 12 MEUR, però va assenyalar que "segurament es refereixen a Girona".

El president de Ryanair va denunciar el mes passat a Barcelona que els aeroports de Girona i Reus tenien costos massa alts i que amb la implantació al Prat disminuiria la seva presència en aquests aeròdroms secundaris. I, amb aquests 12 milions, la companyia pretén ser recompensada per mantenir la seva flota d'avions i destinacions operativa des d'aquests dos aeroports.

La companyia rep fins a 13,94 milions d'euros durant tres anys i fins al 2011 en concepte de subvencions públiques i privades per promocionar l'aeorport de Girona-Costa Brava. L'acord es va renovar el passat abril de 2008 i es preveia que la xifra podria pujar fins als 17,4 milions si es complien les previsions de creixement. D'aquesta manera, l'acord té una vigència de 2009 fins al 2011.