L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, considera que la substitució del regidor Eduard Coloma que ha anunciat ERC, fent renunciar les 25 persones de la llista, és "poc freqüent" i respon a una preparació per a la propera campanya electoral. "Han posat el cap de llista d'una manera poc freqüent i a diferència de la resta de regidors ell no ha estat escollit pel poble, però de tota manera benvingut", va comentar l'alcalde de Lloret i líder de CiU, Xavier Crespo, que veu en la maniobra un gest de cara a les properes eleccions. "Sembla que ja donen per acabada la legislatura i a partir d'ara començaran amb la campanya electoral", va afegir.

L'alcalde va assegurar, a més, que li hagués agradat que Coloma acabés el mandat. "Lamento que Coloma no acabi la legislatura, perquè ha fet bé la feina i m'hauria agradat que hagués acabat", va afirmar Crespo. De fet, tots els grups polítics de Lloret van coincidir a lamentar la marxa de Coloma, ja que consideren que ha fet una bona feina al llarg de la seva trajectòria i en tenen un bon concepte. "Lamento que se'n vagi de l'ajuntament, ha estat un bon regidor. Tinc un molt bon concepte de Coloma, malgrat que siguem antagònics políticament", va comentar el portaveu del PP, Santiago Ontañón. "És la decisió respectacle d'un amic, que deixa l'ajuntament", va comentar el portaveu del GRILL, Joaquim Teixidor.

Tots van coincidir també que es tracta d'una estratègia electoral. "Dimiteix ara perquè la persona que es presentarà a les eleccions es pugui donar a conèixer. Crec que de cara a l'hivern potser a l'hotel no hi havia tanta feina", va afirmar Ontañón. "És una maniobra política i legal que es fa des del partit i, per tant, res a dir, però lamento que Coloma se'n vagi. Han estat motivacions polítiques", va afegir Ontañón. Per la seva part, Teixidor va destacar, coincidint amb l'alcalde, que es tracta d'una acció poc freqüent: "L'estratègia de substitució és respectable si és legal. No ho havia vist mai, però ells sabran com ho fan", va afirmar. "Per altra banda, també és lògic per intentar donar a conèixer el nou cap de llista", va afegir.

"Jo també ho faria"

El portaveu d'ICV, Antoni Garcia, va assegurar que en una situació similar ell també ho faria. "És lícita i lògica l'estratègia, perquè una persona que no ha estat mai regidor està bé que conegui l'ajuntament i el funcionament",va afirmar Garcia. "Jo també ho faria", va afegir. De fet, creu que els pot anar bé: "És una estratègia que electoralment els hi podria funcionar".

Finalment, la portaveu del PSC, Lluïsa Parrilla, no va voler valorar la substitució d'ERC, malgrat que va afirmar que es tracta d'una estratègia electoral. "No tenim per costum valorar les estratègies dels altres partits. Si ERC ho creu oportú doncs endavant", va afirmar. "És una estratègia electoral, això sí", va afegir. Per la seva part, el propi Coloma, en un comentari a la web de Diari de Girona, va defensar la decisió, assegurant que ell mateix havia demanat als companys que renunciessin. "Crec que el candidat havia d'ocupar el càrrec per la seva preparació, tasca dins la secció local i seguiment de la política municipal".