El sector dels apartaments de lloguer és el primer que ha fet balanç de la temporada turística -a excepció del conseller Huguet, que fa uns dies el feia pel seu compte a la Bisbal-, assegurant que ha mantingut les xifres d'estius anteriors i destacant Girona com la demarcació que millors resultats ha obtingut en l'últim mes computat, el de setembre.

Federatur, la Federació de les Associacions d'Apartaments Turistics de Catalunya, va donar ahir a conèixer les dades del darrer estiu, tancades a 30 de setembre, del global dels Apartaments Turistics de Catalunya. Segons la patronal del sector, el setembre ha tingut una davallada de quasi 6 punts respecte al setembre de 2009 ja que l'ocupaciód'aquest estiu ha sigut del 54,48%, en front del 60,23% de l'anterior. En aquest context, destaca que "ha sigut la demarcació de Girona la que ha resistit millor".

Federatur assenyala a més que "el sector apartamentista ha continuat en la línia de l'estiu anterior, mantenint dades correctes i corregint les baixades dels altres sectors de l'allotjament". Per a la patronal dels apartaments turístics, "això és molt important vist que places turístiques de Catalunya són de llits en apartaments".

Federatur va oferir els resultats globals, mes a mes. El mes de maig els apartaments de lloguer catalans van assolir una ocupació? total del 44,07%, superior al 37,79% de l'estiu de l'any passat. En aquest mes, Barcelona va tenir un fort increment.

Pel que fa al juny, va haver-hi pràcticament la mateixa ocupació de l'any anterior: aquest any un 52,11%, pel 51,11% de l'estiu passat. El juliol va superar les xifres de 2009: una ocupació del 74,80% enfront del 72,88% de l'estiu passat.

Un increment important respecte a l'estiu de 2009 es va obtenir el mes d'agost: un 86,05%, molt millor que el 80,77% de l'estiu anterior. Aquest mes, Tarragona va tenir el major increment respecte a l'any passat.

Barcelona també fa balanç

L'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) xifra l'ocupació mitjana dels apartaments turístics de la ciutat durant el mes de setembre en el 79,26%, fet que suposa un augment de gairebé un 10% respecte a les xifres que es van registrar durant el mateix període de l'any anterior (69,23%). El preu mitjà per persona i nit s'ha situat en 46,34 euros.

Les xifres d'ocupació d'aquest mes de setembre tanquen la temporada estiuenca amb uns nivells d'ocupació que freguen el 80%. Unes xifres lleugerament superiors a les obtingudes l'estiu del 2009.

El president d'Apartur, David Riba, creu que el sector dels apartaments turístics ha aconseguit "salvar la temporada" en un context de crisi generalitzat.