La companyia ferroviària Renfe està preparant la web per a la venda dels bitllets de la línia d'alta velocitat però, mentrestant, a Internet ja es pot veure l'entrada de l'estació Figueres-Alt Empordà com a destinació del TAV. Fonts de l'empresa han confirmat que estan treballant en aquest aspecte -tot i que no han donat dates- mentre el consistori assegura que Foment sembla que veu bé que la infraestructura es digui Figueres-Vilafant, arran de la polèmica encetada entre ambdós municipis.

Mentre la companyia francesa encara prepara la venda de bitllets per al proper 12 de novembre per al trajecte París-Figueres, Renfe també està treballant a la seva web. Per aquest motiu, a Internet es pot trobar el nom de dues estacions d'origen: la de Figueres -amb els horaris habituals- i la de Figueres-Alt Empordà -on es fa constar que no existeix cap connexió directa- però per la qual fonts de la companyia ja han confirmat que es tractarà de l'estació del TAV. Aquest és el nom que, fa algunes setmanes, l'alcalde de Figueres, Santi Vila (CiU), reclamava per a la infraestructura en diverses cartes als responsables, excloent-ne Vilafant, que va demanar formar part de la denominació d'una estació que es troba al seu terme municipal. Mentre la polèmica entre les dues poblacions veïnes es feia pública, Adif ja va col·locar dos cartells seguint, en paraules de Vila, "una política de fets consumats" amb el nom d'"Alt Empordà". Al ple d'aquest mes, l'equip de govern va aprovar una moció en la qual s'acordava que Figueres tingués un lloc "preferent" en la denominació de l'estació i la setmana passada Vila assegurava que veia bé que la infraestructura portés els dos noms.

Finalment, el PSC va anunciar que en una reunió dels dos alcaldes amb la diputada socialista Montse Palma s'havia acordat el nom de Figueres-Vilafant i que el Ministeri de Foment ho veia bé. Sigui com sigui, pel que sembla els operadors treballen amb altres denominacions.

La venda de bitllets per part de la companyia francesa s'iniciarà el 12 de novembre, un mes després del que s'havia anunciat inicialment. I és que està previst que els primers trens TAV circulin per la capital altempordanesa a partir del 12 de desembre, tot i que, segons Vila, "ningú de Foment ho confirma". Setmana rere setmana, malgrat que els accessos encara no estan enllestits, les obres de la nova infraestructura avancen i l'estació ja està gairebé enllestida.