El grup d'ERC i AMC-Figueres estan estudiant la possibilitat d'anar junts a les properes eleccions municipals de Figueres de l'any vinent. El primer secretari de la formació i exregidor d'ERC i PSC, Esteve Gratacós, assegura que tenen clar que "junts sumem" i que, en aquests moments, estan estudiant els diferents programes de govern però que "no hi ha presses".

Amb un joc de paraules, Gratacós ha assegurat que "estem mirant a veure si trobem alguna convergència" amb clara al·lusió al pacte de govern que des de principis d'any van formalitzar Esquerra i CiU. En aquest sentit, el primer secretari del partit assegura que no hi ha "cap punt conflictiu" en aquests moments i que no tenen presses per formalitzar la negociació ja que les autonòmiques seran primer. Malgrat tot, tan el portaveu i vicealcalde, Francesc Canet (ERC), com Gratacós veuen de bon ull la possibilitat d'anar plegats. I és que la llarga experiència del secretari d'AMC -que ja va ser edil d'ERC i posteriorment del PSC- podria sumar vots. De fet, durant l'anunci de la candidatura de Gratacós per a les properes eleccions ja va avançar que l'assemblea que el va escollir també va acordar que aquest iniciés converses amb Canet a fi "d'explorar possibles convergències entre els seus respectius programes electorals".

Gratacós va anunciar l'impuls del nou partit del qual ara forma part el mes de juny de l'any passat. Des d'aleshores, ha presentat diverses propostes al consistori per millorar diferents aspectes de la ciutat, algunes de les quals les ha impulsat a través d'ERC.