la cap de llista d'ERC per Girona, Carme Capdevila, considera que la pervivència de les destinacions turístiques són la innovació , la competitivitat i la sostenibilitat. Capdevila, que va estar ahir a Blanes, va destacar que Amb un pes específic del 12% sobre el PIB català i una ocupació global del 14% , no es pot obviar que el nostre país i les comarques gironines depenen econòmicament del turisme.

"Quan les coses anaven bé, quan no hi havia competència, els governs de CiU simplificaven la seva actuació, la reduïen a la promoció de l'oferta existent , reincidien en el model de sòl i platja i sols els preocupava els números a final de temporada", va criticar la cap de llista d'ERC. "Eren els temps en que tot s'hi valia i on semblava que podíem depredar el territori", va afegir.

ERC incorpora en el seu programa electoral propostes com la millora del finançament dels municipis turístics, la potenciació de les línies de crèdit destinades a la modernització i la potenciació del sector, així com l'increment de la partida dels pressupostos de la Generalitat destinada al sector.

Segons va afirmar Capdevila, "crearem noves mesures orientades a l'evolució del model turístic, posant en valor el patrimoni cultural, natural i històric gironí i subratllant els valors que diferencien i singularitzen el país respecte a altres destinacions competidores.