El Ministeri Fiscal demana una pena de nou anys de presó per a un home que està acusat d'haver abusat sexualment d'un nebot seu que pateix una avançada discapacitat psíquica. L'home hauria fet tocaments al noi des que aquest tenia 8 anys d'edat i, a més, l'amenaçava i atemoria perquè no expliqués res a la família (li deia que el pare està delicat del cor i que si li donava disgustos no sobreviuria). El nebot va tenir complicacions ahir per detallar els abusos i, per la seva banda, l'acusat va negar haver-se aprofitat del noi i va afegir que, si ho hagués fet, algú de la família se n'hauria assabentat.

Els abusos haurien començat quan el denunciant tenia 8 anys d'edat i es van allargar fins que va arribar a la majoria d'edat. La mare del noi, germana de l'acusat, explicava ahir a la secció quarta que tot es va desencadenar quan el seu fill va començar a mostrar un comportament esquerp, estrany i distant. La mare, segons que va declarar, atribuïa aquest comportament al fet que un germà gran del noi havia mort feia poc de manera accidental i ell n'havia estat testimoni directe. Això, juntament amb la seva discapacitat, el podia tenir ensopit, pensava la mare. La cosa, però, es va destapar quan el noi va explicar a un psiquiatre que un oncle seu li feia tocaments. El metge li va dir a la mare i a partir d'aquí la interposició de la denúncia va ser cosa de dies. "I més encara quan em vaig assabentar que a Badalona el meu germà ja tenia altres denúncies per abusos a menors", deia la dona.

I és que l'acusat residia a la urbanització Can Fornaca de Riudarenes però abans havia viscut a Badalona, en un pis on residia amb la seva mare. Això feia que quan el denunciant anava a visitar la que era la seva àvia l'acusat, presumptament, pogués estar amb ell sense aixecar sospites.

Els abusos haurien consistit en tocaments i masturbacions (el fiscal també acusava de fel·lacions però la víctima va explicar al tribunal que malgrat que el seu oncle ho havia intentat ell mai s'havia deixat posar el penis a la boca) i en alguna ocasió també hauria provat de penetrar-lo analment.

Malgrat que el noi tenia dificultats per detallar els abusos sí que va recordar amb precisió un dels episodis: el dia que batejaven la filla de l'acusat hi hauria hagut un nou intent d'abusos. Mentre feien l'àpat de celebració l'acusat es va endur el noi a la cuina per magrejar-lo però, com que ell s'hi va negar, el va fer fora de casa de mala manera.

La defensa, exercida pel lletrat Gregori Martínez, va restar credibilitat a les denúncies i en el referent a aquest episodi del bateig li va preguntar al noi si aquell dia havia barrejat alcohol amb el medicament que pren habitualment. El noi va respondre afirmativament.