Tossa de Mar aprovarà en el ple extraordinari d'aquesta nit la modificació del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM), aprovat l'any 2006 per l'anterior govern de PSC i ERC, que ha rebut 21 al·legacions. Segons explica l'equip de govern en un comunicat, la modificació es tira endavant per resoldre "les mancances i deficiències" que tenia el primer Pla.

L'aprovació provisional d'aquesta modificació, que està previst que s'aprovi avui, ha rebut 21 al·legacions. Segons l'ajuntament, aquest nombre d'al·legacions contrasta amb les més de mil que va rebre el POUM de 2006 (504 al·legacions a la primera aprovació inicial i 578 al·legacions a la segona aprovació inicial). Cal tenir en compte, però, que avui s'aprova una modificació i en aquell moment s'aprovava el pla general. De les 21 al·legacions presentades contra la modificació, la meitat s'estimen total o parcialment i la resta han estat desestimades.

L'equip de govern de CiU atribueix la nul·la conflictivitat generada pel projecte a l'esforç de consens desenvolupat durant la redacció del document amb els diferents col·lectius d'afectats, amb els quals s'han treballat les solucions que s'han hagut de donar als deu extensos àmbits territorials als quals afecta el projecte.

Segons el govern municipal, els objectius generals per dur a terme la modificació són quatre. En primer terme, resoldre "d'una forma global i integrada les limitacions i riscos que determina i concreta l'estudi d'inundabilitat de la riera de Tossa". En segon lloc, "ordenar" les zones del poble que el POUM 2006 havia deixat pendent de regular, fet que impedia la renovació i reforma dels immobles afectats. Tercerament, establir les condicions urbanístiques que facilitin la recuperació i millora de l'activitat econòmica i turística de la població. I finalment, refondre en un únic document la resolució dels recursos estimats pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques i la resolució d'errades o incoherències detectades.