El nou POUM de Tossa de Mar, aprovat dimecres en el ple municipal, preveu equipar la localitat amb un heliport a la zona de Can Coure, després d'un canvi d'última hora, ja que els terrenys havien de ser per a una benzinera. La modificació del pla general també permetrà la recuperació de la planta àtic del nucli antic i resol la disfuncionalitat dels pisos del Mas Font, que fins ara eren "al·legals".

Segons l'equip de govern, el principal motor de la modificació ha estat l'estudi hidrològic de la riera de Tossa redactat durant aquest mandat, tot i que s'hi han realitzat nombrosos canvis més. Un altre objectiu capital de la modificació era la recuperació de la planta àtic del nucli antic.

Segons el govern, la supressió d'aquesta planta pel POUM 2006 va ser una de les decisions "més controvertides, polèmiques i contestades del pla general". La modificació proposa la recuperació d'aquest element, un dels més tradicionals del teixit urbà de Tossa, "en condicions que assegurin la plena compatibilitat amb els valors culturals, estètics i paisatgístics". Així, la modificació permetrà la construcció d'una planta àtic enretirada del pla de façana un mínim de tres metres en les illes d'edificació que per les seves dimensions ho permetin.

La quarta mancança del POUM 2006, segons el govern, era la falta de sòl hoteler de característiques apropiades per allotjar establiments de categoria, capaços d'atraure un turisme de qualitat. La modificació, doncs, crea dues grans zones hoteleres a Can Truges, que era una zona de sòl de protecció agrícola, i a Can Coure, on es projecta a més la instal·lació d'un heliport, malgrat que la primera idea era ubicar-hi una benzinera.

Una altra de les "imperfeccions" que el govern creu que la modificació resoldrà són els buits normatius que pateixen extenses àrees del poble, com és el cas del Pelegrí i del Codolar Roqueta, "per la negativa del POUM 2006 a afrontar la problemàtica urbanística existent en elles". Aquesta falta de regulació normativa determinava la prohibició d'edificar les zones afectades fins que l'Ajuntament hagués aprovat l'ordenació concreta de cada una d'elles, que és el que es fa en la modificació ara aprovada.

Finalment, la modificació també resol la disfuncionalitat històrica dels blocs de pisos del Mas Font. Durant molts anys, aquests blocs han estat en una situació d'"al·legalitat" urbanística que ha impedit en gran mesura la seva renovació i rehabilitació. La modificació reconeix la situació heretada per mitjà d'una ordenació específica que permet la legalització d'aquests blocs i en facilita la renovació i rehabilitació, eliminant les restriccions que ho impedien. Un cop aprovat haurà de rebre el vistiplau del Departament d'Urbanisme de Girona.