Els Mossos d'Esquadra van detenir dissabte passat nou persones i la Guàrdia Urbana de Figueres en va detenir una més com a presumptes autors de robatoris perpetrats a set establiments de la capital altempordanesa, on haurien sostret diversos productes tot burlant els mecanismes de seguretat de la sortida de les botigues. En total, el valor del material robat se situaria al voltant dels 4.900 euros.

Els fets van tenir lloc la tarda del dissabte 23 de setembre, quan una dotació de la Guàrdia Urbana es va adreçar a un comerç del centre de la ciutat alertada que s'hi podria estar cometent un ?robatori. Els responsables de la botiga ?havien detectat un grup de persones que presumptament hi estaven robant i van decidir abaixar la ?reixa per evitar que marxessin i ?retenir-los. Una vegada van arribar els agents locals, van comprovar i van detenir una dona, Roxana T., que no va poder fugir de la botiga.

La dona portava una bossa folrada d'alumini on hauria col·locat les peces de roba que intentava robar. El sistema de col·locar l'alumini a l'interior permet que no s'activi l'alarma dels detectors a la sortida de l'establiment. La mateixa tarda es van produir altres incidents.

Pocs minuts després de la primera detenció, una patrulla dels Mossos va detenir una altra dona, Daniela F. En aquest cas, la detinguda també hauria robat a la botiga, tot i que va conseguir marxar. El responsable de l'establiment, però, va optar per seguir-la per tal que pogués ser enxampada pels Mossos. En arribar es va comprovar que la detinguda també duia una bossa folrada d'alumini i una altra amb una gran quantitat de roba que, segons es va comprovar, procedia de fins a tres botigues diferents del centre comercial.

Els Mossos van continuar la investigació i es va poder saber que formarien part d'un grup que ?s'havia dirigit a l'estació de trens. Els agents policials s'hi van desplaçar i, un cop allà, van detenir vuit persones més que havien ?pujat en un tren direcció a Barcelona.

Segons han informat els Mossos, els detinguts duien, en total, dues bosses de grans dimensions plenes de roba i calçat, tres més folrades amb alumini i una armilla amb butxaques amples. A més, una de les detingudes, Cruz Maria LE, duia un jersei amagat en la roba que portava i unes tenalles als pantalons. Aquesta eina hauria estat utilitzada presumptament per trencar les alarmes que es posen a objectes i roba per tal que saltin les alarmes si surten de la botiga. En total, el valor del material robat superava els 4.900 euros.

Els detinguts, nou d'origen romanès i una equatoriana, van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Figueres l'endemà. El jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs. La meitat dels membres del grup tenia antecedents policials.

Robatori en una joieria

Aquests no són els únics robatoris que s'han produït a Figueres en els darrers dies. L'endemà de la detenció del grup de deu persones, la joieria Boris del carrer de la Jonquera va patir un robatori en el qual els lladres es van emportar joies i diners en efectiu, sense que ningú de la zona hagués detectat la presència de gent estranya o s'haguessin sentit sorolls.