L'any 1934, el fill de Joan Capdevila, Josep Maria Capdevila Masó, es va incorporar al despatx del seu pare. Des d'un principi, es va comprometre políticament i socialment amb la ciutat, sempre des de l'àmbit legal del moment. Va ser un home del seu temps amb un respecte molt cristià pels altres. Fou membre del Consell Jurídic Assessor de la Generalitat de Catalunya i consultor en dret civil català de diversos magistrats i juristes andorrans.

Josep Maria Capdevila va contribuir a l'adquisició de la Torre Castanys del parc Nou. Va exercir una ferma defensa dels arbres del passeig de Barcelona, i va impulsar la construcció d'habitatges socials a la Garrotxa. La seva preocupació per la situació general i local va quedar reflectida en la publicació de nombrosos articles i reflexions sobre diferents aspectes locals i comarcals, articles dominats per la claredat i la implicació. La professió d'advocat fou, per a Josep Maria Capdevila, un signe d'identitat i d'orgull, i així ho va transmetre als actuals membres del despatx.

La generació actual del despatx ha mantingut aquest compromís ciutadà en participar activament en les institucions, els organismes públics i a través d'actuacions de tota mena, sense que les divergències ideològiques afectin la comunicació.

El despatx és un hàbitat dins d'un altre hàbitat més gran, Olot i la Garrotxa. Aquest fet possibilita l'ampliació de l'exercici estricte de l'advocacia a través del diàleg i del compromís local.