La nova escola d'hostaleria de l'Alt Empordà, que s'inaugura avui, s'ha estrenat aquest mes amb un centenar d'alumnes que participen als cursos de cuina i pastisseria. Per primera vegada, a més, s'hi imparteix un cicle formatiu de grau mitjà de cuina i gastronomia que segueien 25 alumnes de l'institut Olivar Gran, a tocar de l'escola d'hostaleria. El centre, a més, ja té llista d'espera.

La modernització i les noves formacions són les principals novetats de la nova seu de l'escola d'hostaleria respecte als antics equipaments de Vilamalla. Des d'aquest mes els estudiants aprenen a les noves instal·lacions que han incorporat, a banda de les cuines o l'obrador per a pastisseria i fleca, aules i un auditori. Manté el restaurant on se serviran menús diaris i degustacions dels productes que s'estan elaborant.

Pel que fa als estudis, destaca la incorporació del cicle formatiu de grau mitjà que permetrà obtenir una titulació homologada pel Departament d'Educació de la Generalitat i en el qual ja hi ha els primers estudiants.

L'escola, de gairebé dos mil metres quadrats, se situa al barri de l'Olivar Gran de Figueres i ha suposat una inversió de 2,6 milions d'euros que han sufragat diferents administracions, així com la Cambra de Comerç, l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà i la Fundació Miquel. Avui està previst que tingui lloc la inauguració oficial.