La diada de Sant Martí (11 de novembre) és un període de bonança climatològica que, segons la dita popular, s'anomena l'Estiuet de Sant Martí, i que acosutma a coincidir per aquestes dates. Es tracta, doncs, d'un període de bon temps que trenca amb les habituals temperaturtes fredes de la tardor. Aquests dies sembla que l'estiuet ha començat a treure el cap i les previsions apunten que les temperatures aniran a l'alça.

De totes maneres, les previsions meteorològiques apuntaven que ahir seria un dia més càlid del que finalment ho va ser. Segons indicava el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), les temperatures màximes haurien d'haver arribat fins als 20ºC. No obstant això, segons les dades recollires a les estacions cap de les màximes va arribar-hi. En tot cas la màxima es va registrar a la Bisbal de l'Empordà i es va aproximar als 18ºC.

La temperatura, en general, va rondar a la manjoria dels municipis del Gironès, Alt i Baix Empordà, Pla de l'Estany i Selva entorn als 15 o 16 graus. Només a les comarques de muntanya el termòmetre, lògicament, va ser inferior. Tot i així es van arribar fins als 12 graus.

Però si bé les màximes van ser lleguermanet més altes, les mínimes es van mantenir. Per exemple, a la ciutat de Girona el termòmetre va baixar fins als 3 graus. En general no es van superar els 4 graus. Per tant, si bé al migidia la sensació era de calor, a les nits va tornar a fer fred. La diferència, per exemple, entre la màxima i la mínima a la ciutat de Girona va ser de 13,4 graus.

D'altra banda, la tramuntana va continuar bufant amb força a Portbou, on es van registrar màximes de fins a 92 km/h. També destacables van ser els 59 km/h que van arribar a bufar a Ulldeter, a 2.364 metres d'alçada.

Pujaran les temperatures

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que per avui les temperatures segueixin pujant on es problable que el dia acabi amb precipitacions. Una tendència a l'alça que sembla que es mantindrà durant el cap de setmana i sense precipitacions.