Josep Huguet va donar el tret de sortida a Girona a la quinzena edició de la Setmana de la Ciència, que serveix perquè les universitats catalanes obrin les portes i apropin a la societat la tasca que fan. "Al país li cal més divulgació", va afirmar Huguet, qui va defensar que s'ha fet molta feina en aquest sentit -a Girona potenciant sectors com la recerca en l'aigua o l'agroalimentària, per exemple- però que encara cal estrényer llaços amb el conjunt de la societat. "La investigació ha de tenir clares quines són les prioritats per a la societat", va concloure Huguet.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa de Talència en la qual hi col·laboren les universitats de Catalunya, el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i diverses institucions compromeses amb la recerca i la docència.

Pel que fa a la participació de la UdG, des d'ahir i fins al proper dilluns 22 de novembre, es duran a terme exposicions, demostracions tecnològiques, conferències i activitats de divulgació científica. La present edició coincideix amb l'Any Mundial de la Biodiversitat, fet que marcarà una part de les temàtiques que es pretén donar a conèixer.girona |acn/ddg