L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas (Tots per Sant Feliu) va haver de reaccionar amb rapidesa ahir quan va comprovar que no podria tirar endavant unes modificacions de crèdit que portava al ple, ja que el govern (CiU i TSF) estava en minoria i l'oposició havia anunciat el seu vot en contra. Motas, com va explicar posteriorment a Ràdio Sant Feliu, va trucar al regidor de CiU, Quim Clarà, i al d'Amics, Pere Luque, perquè acudissin al ple, ja que necessitava un vot positiu per poder aprovar els punts.

Durant la celebració del ple extraordinari l'equip de govern tenia nou regidors i deu, l'oposició. En el debat dels punts, un darrere l'altre, Iniciativa, ERC i PSC van anunciar el seu vot contrari a les modificacions de crèdit, que pugen uns 500.000 euros. De manera que el govern es va quedar en una situació delicada, ja que no podia aprovar les modificacions. Davant d'aquesta situació, a l'equip de govern li feia falta un vot positiu -així, el govern empataria els deu vots negatius de l'oposició i el vot de qualitat de l'alcalde decidiria la votació al seu favor-.

Com va relatar posteriorment a l'emissora, Motas va trucar tant a Luque (tot i estar a l'oposició, sol donar suport el govern) com a Clarà perquè assistissin al ple (el regidor de CiU es trobava a l'hospital de Palamós per un familiar). Els dos van acudir a la trucada del batlle i les modificacions de crèdit es van aprovar per majoria absoluta amb 11 vots de l'equip de govern i Amics, i 10 en contra de la resta dels grups de l'oposició.

L'alcalde va declarar en el programa radiofònic en què participa que "no pensava que hi hagués aquesta discrepància quan es tracta de quadrar el pressupost" -dotar partides que s'havien pressupostat insuficientment-. Motas va manifestar que en tractar-se d'un tema tècnic no pensava que originés cap discussió ni votació en contra, reconeixia que possiblement havia "pecat d'innocent" i que aquest ple li serviria d'experiència per als propers.

Els socialistes, atents a les manifestacions de Motas, van criticar l'equip de govern -"ha tornat a donar una imatge lamentable del guiriguall de l'equip de govern"- i es preguntaven si l'alcalde "no es podia imaginar que l'oposició li demanés explicacions sobre el destí d'aquests diners".

Sobre les modificacions, ICV va argumentar el seu vot en contra perquè el govern no els havia consensuat els punts, si bé reconeixia que podria estar d'acord en molts dels punts. ERC va coincidir que no se'ls havia consultat i els va retreure que treballessin amb un pressupost que el govern havia dit que no era el seu. Els socialistes van ser més crítics i van assegurar que el govern no havia complert la retallada promesa de la despesa ni mostrava cap canvi de rumb de la línia política, malgrat que TSF i CiU havien denunciat que era un pressupost "inflat". Per al govern, Miquel Lobato va dir que, tot i ser un pressupost "molt difícil de gestionar", havien preferit fer-se'l seu i anar "trempejant" la seva aplicació fins a final d'any.