La neu que queia ahir a totes les cotes de les estacions d'esquí de la Masella i la Molina no afavoria la pràctica de l'esport, però va ser molt celebrada per tots aquells que es van acostar a les pistes gironines per inaugurar la nova temporada d'esquí, i sobretot pels responsables de les instal·lacions. Les baixes temperatures de la setmana passada i la baixa humitat han permès a les estacions produir neu i obrir les cotes mitges. La directora comercial de Masella, Maite Martí, va anunciar que s'espera "una llarga i bona temporada".

A Masella hi ha vuit pistes obertes que sumen vuit quilòmetres de superfície esquiable, amb quatre remuntadors oberts i un desnivell obert de 550 metres, des de Cap del bosc fins al Pla de Masella. Els gruixos de neu a les pistes obertes oscil·len entre els 15 i els 20 centímetres. Les instal·lacions es quedaran obertes durant tota la setmana. El preu del forfet en aquests primers dies de temporada serà especial, 21 euros, i augmentarà a mesura que l'estació obri més sectors.

Pel que fa a la Molina, va obrir ahir una pista i un remuntador, la Pista Llarga. Ara per ara, només romandrà oberta el cap de setmana. El preu del forfet per a aquest primers dies de la temporada és de nou euros. Els esquiadors que ahir es van acostar a les instal·lacions van considerar, en general, que l'estat de la neu era bo. Molts van aprofitar per posar-se en forma de cara a la temporada amb davallades suaus.