La Federació d'Ensenyament de CCOO denuncia que falta personal a les llars d'infants del Departament d'Educació a les comarques de Girona, ja que la Generalitat tarda en cobrir les baixes per malaltia i de maternitat, les reduccions de jornada i les vacants produïdes per jubilacions.

La responsable de Personal laboral de CCOO de les Comarques Gironines, Júlia Colomer, ha explicat que el problema es dóna amb aquest col·lectiu de treballadors que inclou, per exemple, els Tècnics en Educació Infantil (TEI). El sindicat ha denunciat que, des del mes de setembre, a les 5 llars d'infants que són titularitat de la Generalitat -situades a Girona, Ripoll, Olot i Amer?- no es cobreixen les baixes per malaltia del personal laboral perquè el Departament d'Educació "es nega a fer noves contractacions".

CCOO ha destacat el cas de la llar d'infants El Tarlà, de Girona, on afirmen que "el descontentament ha arribat al límit" i la manca de personal els ha obligat a suspendre l'activitat de piscina dels infants de P-2 o les reunions d'aula previstes per a aquest mes. La portaveu del sindicat ha afirmat que si es produeix una altra baixa en aquesta escola bressol tancaran l'aula i demanaran als pares que es queixin als Serveis Territorials d'Educació a Girona.

Els problemes a El Tarlà arrenquen de principis de curs, quan els reponsables de la llar d'infants van comunicar al Departament les complicacions que patien degut a la falta d'una educadora en ple període d'adaptació de l'alumnat, als mesos de setembre i octubre. La situació encara se'ls va complicar més a principis de novembre, quan una altra educadora va demanar la baixa; en aquest últim cas, el Departament sí que va cobrir la vacant però la professional hi va renunciar al cap de dos dies per ocupar una plaça de mestra de suport en una escola d'educació primària -tal com explica el mateix sindicat. A causa d'aquesta situació, Júlia Colomer ha afegit que El Tarlà ha enviat una carta a totes les famílies comunicant-los la falta de personal i informant-los de la suspensió d'activitats explicada abans.

Colomer ha aclarit que la Conselleria encara no ha suprimit cap plaça laboral a Girona, però ha advertit que a Barcelona sí que ho ha fet.